Ingen pris, men pæne ord til Pan Idræt

Kulturminister Mette Bock (LA) var med egne bord bevæget, da hun mandag overrækte Kulturministerens Idrætspris 2016.
Foto: Kuturministeriets live-streaming på Facebook / screendump

Kulturministerens Idrætspris blev mandag aften uddelt i af den nytiltrådte Kulturminister Mette Bock (LA). Pan Idræt var nomineret, men vandt ikke. Til gengæld roste Kulturministeren Pan Idræt for deres nytænkning.

Ved prisoverrækkelsen hos Danish Architecture Centre fremhævede Kulturminister Mette Bock før prisoverrækkelsen kvaliteterne hos de forskellige nominerede. Om Pan Idræt sagde ministeren:

”Foreningslivet i Danmark drives frem af de frivillige kræfter, men det drives altså også af frem af nytænkende kræfter. Nogen der har lyst til at tænke anderledes og bryde nye veje, og der er Pan Idræt et fornemt eksempel,” lagde Kulturministeren ud.

”Pan Idræt har skabt en moderne storbyforening, hvor synligheden og moderne ledelsesorientering og innovative kommunikationstiltag er blevet meget højt prioriteret. I Pan Idræt arbejder man desuden aktivt for at skabe en forening, som tager et sociale ansvar, og vægter fællesskab og netværk højt. Jeg har lige talt med en repræsentant fra Pan Idræt, og spurgt hvordan det nu var med vidensdeling, for det er jo vigtigt, at dem der virkelig gør noget med succes også får spredt de gode erfaringer til andre, og lader andre hente inspiration. Og det kan jeg forstå, at det faktisk er noget man arbejder med.”

Flotte ord fra Kulturministeren, som herefter afslørede vinderen af Kulturministerens Idrætspris 2016.

Prisen går til at atletikudøveren Sara Slott Petersen, som i 2016 at vandt guld ved EM i 400 meter hækkeløb, og snuppede en OL sølvmedalje i samme disciplin. Endda med ny nordisk rekord. Udover atletikkens udfordringer er Sara Slott Petersen under uddannelse, forholdsvis nybagt mor, og så arbejder hun med unge atletikudøvere i Aarhus. Med prisen følger 100.000 kr.

Sara Slott Petersen sprang sig til en imponerende sølvmedalje i 400 meter hækkeløb ved OL i Rio i august i ny nordisk rekord. Mandag aften vandt kun Kulturministerens Idrætspris 2016.

Gode tabere

Hos Pan Idræt tager man ’nederlaget’ med oprejst på pande, og lykønsker Sara Slotte Petersen i et opslag på Facebook:

”Vi siger stort tillykke til Sara Slott Petersen som her til aften vandt Kulturministerens Idrætspris 2016. I Pan Idræt er vi enormt stolte over at været nomineret i så fint selskab med top tunede elite-atleter, store idrætsforbund, forskere og markante ildsjæle fra hele landet! Der kan vores mange hundrede frivillige kræfter godt give sig selv et klap på skulderen! Det kan vi passende gøre på lørdag til Pan Idræt Julefrokost 2016.”

Noget tyder på, at Pan Idræt tager revanche lørdag, og vinder 3. halveg.