SAMFUND

LGBTQ+ Sønderborg får ny forperson

LGBTQ+ Sønderborg har fået ny bestyrelse og forperson.
Foto: LGBTQ+ Sønderborg

Den nyvalgte bestyrelse i LGBTQ+ Sønderborg har valgt ny forperson og fordelt posterne på et konstitueringsmøde.

Ny forperson i Sønderborg bliver Niels Christian Aahøj Bech. Han overtager posten efter John Brandt, der fordi han er medlem af et politisk parti ikke længere kan stille op som forperson. LGBTQ+ Sønderborg er en upolitisk organisation og vedtægterne giver ikke mulighed for at forpersonen kan være medlem af et politisk parti.

Den nye formand vil fortsætte kampen for at Sønderborg får en LGBT+ politik. Samtidig vil Niels Christian Aahøj Bech arbejde for at foreningen bliver ved med at skabe sammenhold og netværk for LGBT+ personer i Sønderjylland og Nordtyskland.

Næstforperson bliver Sissel Vinther. Kassererposten går til Cire Clement mens Michelle Keldroff, Audur Osk Robertsdottir og John Brandt bliver menige bestyrelsesmedlemmer.

LGBTQ? Sønderborg takkede samtidig den afgående forperson John Brandt for hans store indsats, som i 2022 førte til at man kunne afholde Sønderborgs første officielle Pride Week og parade, som førte til at foreningen vandt prisen som ”årets forening” til Danish Rainbow Award.

I 2023 ligger PrideWeek fra den 21. – 26. august.

Mere om LGBTQ+ Sønderborg finder du her.

Læs også: Ny dokumentarfilm om LGBT+ miljøet i Sønderjylland