LGBT Danmark på finansloven

LGBT Danmarks forperson Peder Holk Svendsen ved regeringens præsentation af sin LGBTI-handlingsplan tidligere på året. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby ses i baggrunden.
Foto: Lone Israelsen

LGBT Danmark kan på det kommende landsmøde sidst på måneden fejre, at organisationen er kommet på finansloven med fast årlig støtte.

”Med dagens udmelding bliver det fremadrettet muligt at sikre større sammenhæng og kvalitet med det arbejde, som vi og resten af miljøet udfører dagligt. 2018 er helt klart et skelsættende år for LGBT Danmark”, fortæller LGBT Danmarks forperson Peder Holk Svendsen på organisationens facebookside, inden han uddyber overfor Out & About:

”Vi er super glade for dagens udmelding om fast driftsstøtte til LGBT Danmark. Vi har arbejdet gennem længere tid for at opnå dagens resultat, både før, men i høj grad i forlængelse af regeringens LGBTI-handlingsplan, der blev lanceret tidligere i år. Det er helt nødvendigt med driftsstøtte, hvis vi som organisation og som miljø bredt skal kunne løfte medansvaret for at virkeliggøre handlingsplanens intentioner. Det er helt klart den bedste jubilæumsgave vi kunne få i år.”

Den årlige støtte er på 1,5 millioner årlige kroner, og der er ikke sat en udløbsdato for bevillingen.