SAMFUND

LGBT-aktivist blandt omkomne på Storebælt

Linda Jørgensen.
Foto: Privat

Da lyntoget mod København om morgenen den 2. januar forulykkede på Storebæltsbroen, var en markant LGBT-aktivist fra Odense blandt de otte dødsofre.

LGBT-aktivisten Linda Jørgensen omkom i ulykkestoget på Storebælt. Hun blev 45 år. Vi bringer her mindeordene fra Mangfoldighedsfest Odense skrevet af forperson Sarah Baagøe Petersen.


Mindeord om Linda Jørgensen

Bestyrelsesmedlem og aktivist i Mangfoldighedsfest Odense.

Onsdag den 2. januar var Linda, som så mange andre, på vej til første arbejdsdag i 2019.

På tragisk vis endte det med at blive sidste gang, at hun satte kursen fra bopælen og familien i Odense mod arbejdet i København.

Hvordan beskriver man et menneskes liv?
Det er ikke en nem opgave, og det er heller ikke en mulig opgave at beskrive hele personen Linda.
Jeg kan beskrive den Linda, vi kendte.

Linda var aktivist, mor, ven, amatørfotograf og ingeniør. I over 20 år satte hun retfærdighed og menneskelighed på dagsordenen, når hun gik forrest i forskellige foreninger.

Linda var en del af Mangfoldighedsfest Odense, næsten fra første tanke.

Som forperson for Amnesty International Odense, mødte hun op til et indledende informationsmøde og meldte sig straks til den videre planlægning. Da Mangfoldighedsfest Odense blev afviklet første år, var Linda en af de helt store bærende kræfter. Hun var personen bag paraderuterne i 2017 og 2018. Hun fik tilladelser, teknik og logistik til at gå op. Det havde på ingen måde været så succesfuldt uden hendes indsats.

Stort set ligegyldigt hvad vi manglede, så havde Linda det, eller også kendte hun en der havde.

Da vi stiftede foreningen Mangfoldighedsfest Odense i 2017, stillede Linda sit kandidatur til rådighed og blev valgt ind i bestyrelsen. Ved ekstraordinær generalforsamling i efteråret 2018 blev hun valgt som kasserer. En post vi trygt kunne overlade til Linda.

Linda var et menneske med mange evner og ressourcer. Hun var ingeniør helt ind i hjertet. Hun pendlede næsten dagligt mellem Odense og København.
Linda var en ildsjæl i den klareste form. Hun var en af Odenses mest engagerede og dedikerede aktivister og et menneske med mange fantastiske egenskaber.

Hun lagde et enormt stort engagement i Amnesty International Odense afdeling, hvor hun i en årrække har fungeret som forperson. Linda deltog også aktivt i mange af de landsdækkende kampagner. Næste skridt var at opstille til hovedbestyrelsen i Amnesty, hvilket hun desværre ikke nåede.

Hun var finurlig, sjov, varm og vidende. Når jeg mindes hende, kan jeg både tydeligt høre hende tale og grine.

Linda var et sødt og dejligt menneske, der gjorde en enorm indsats for at gøre vores verden til et bedre sted.

Hun var en ener og på mange måder unik. Jeg tør godt kalde hende en nørd, for jeg er ret sikker på at hun stolt ville tilkendegive, at det var rigtigt.

Lindas titel i Mangfoldighedsfest 2019 var ”Logistikmester”. En naturlig titel på baggrund af hendes praktiske tankegang.

Linda kunne til møderne tale som en hvirvelvind og gøre os helt forpustede. Men når vi kom forbi hvirvelvinden af ord, viste det sig altid, at Linda faktisk havde fuldt ud styr på tingene. Og hvis ikke, så vidste hun udmærket, hvordan hun fik styr på det.

Når vi mødes fremover, bliver det med en tom plads. Uden Lindas engagement, overblik, nørdethed, finurligheder, seriøsitet og ikke mindst hendes tro på at næsten alt kan lade sig gøre.

Vi har mistet en del af sjælen bag Mangfoldighedsfest Odense.

Savnet er allerede stort, og alle tilknyttede er meget berørte over hendes tragiske bortgang.

Når vi går gennem Odenses gader den 11. maj til Mangfoldighedsfest Odense 2019, vil Linda være med i vores tanker og hjerter. Vi håber og tror, at hun er et sted, hvor hun kan se med og glæde sig over at mennesker mødes og prøver at gøre verden til et lidt bedre sted.

Årets Mangfoldighedsfest Odense bliver tilegnet Linda Jørgensen.

Tak for alt det vi fik lov til at opleve og dele med dig. Tak for grinene, nørdetheden, engagementet, ideerne og for evnen til at kunne skaffe alt.

Tak for dig, Linda. Du vil aldrig blive glemt.

Vi sender de varmeste tanker til Lindas nærmeste i denne svære tid.

 

På vegne af Mangfoldighedsfest Odense

Sarah Baagøe Petersen
Forperson