SAMFUND

Vil ikke klippe lesbisk scene ud

Med America Chavez (Xochitl Gomez) optræder for første gang en lesbisksuperhelte-karakter i filmen “Doctor Strange 2”.  Foto: Disney

En tolv sekunder lang scene, hvor en lesbisk karakter optræder i den seneste Marvel superhelte film er for meget for Saudi Arabien. Her vil myndighederne have scenen klippet ud. Disney afviser.

Myndighederne i Saudi-Arabien har venligt bedt Disney om at klippe en tolv sekunder lang scene ud af den seneste Marvel superheltefilm ”Doctor Strange in the Multiverse of Madness”. Der forekommer nemlig LGBT+ referencer og de tolereres ikke i Saudi-Arabien.

Det er den lesbiske karakter America Chavez, der spilles af Xochitl Gomez, der refereres til. I en scene taler America Chavez om to mødre. I golf-regionen er det ”meget svært” at tillade sådan en scene.

Sidste år blev også filmen ”Eternals” forbudt på grund af et homoseksuelt kys.

Filmmyndighederne i Saudi-Arabien har indtil videre kun venligt bedt Disney om at klippe scenen ud.  Et forbud mod filmen afviser myndighederne dog indtil videre.

Det har i lang tid ikke været muligt at se film i biograferne i Saudi-Arabien. Først i 2017 ophævede man biografforbuddet i hovedstaden Riyadh, som led i en række større reformer.

Homoseksualitet er stadig forbudt i det islamiske og yderst konservative kongerige. Sex med en af samme køn straffes med fængsel, korporlig afstraffelse og endda dødsstraf.

Superheltefilmen ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ (Doctor Strange 2) med Benedict Cumberbatch i rollen som Doctor Strange har dansk premiere den 5. maj.  Filmen siges at være den mest uhyggelige Marvel film til dato.

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: En legende takker af