SAMFUND

Landsret: OK at mene homoer skal dræbes

Salafisten Adnan Avdic har fået rettens ord for, at det er helt i orden at mene, at homoseksuelle skal dræbes.
Foto: TV2 News / screendump

En 32-årig salafist er i Øste Landsret frikendt for udtalelser om, at homoseksuelle skal dræbes. Men han blev dømt for at kalde terrorist for helt. Forsvareren kalder frifindelsen ”en lille, men vigtig sejr for muslimers ytringsfrihed i Danmark”.

Den homofobiske salafist, Adnan Avdic, blev i første omgang dømt i Københavns Byret for at billige terrorangrebet i København og for racisme på grund af udtalelser om homoseksuelle. Men torsdag blev han frifundet for racisme i Østre Landsret. Dommen for glorificering af terroristen Omar el-Hussein, der stod bag angrebet på Krudttønden og synagogen i København, lyder på fem måneders fængsel.

Men at udtale sig positivt om henrettelse af homoseksuelle er åbenbart ikke strafbart.

Homoseksuelle med muslimsk baggrund mistrives

Den 4. september 2014 blev Avdic interviewet i Radio24Syv. Her sagde han blandt andet ifølge anklageskriftet:

”Så vi mener, at den bedste straf er for en homoseksuel, fordi vi mener, det er en sygdom i sig selv, og en homoseksuel straf vil være i Islamisk Stat – er den højeste bygning, han vil blive væltet ned.”

Den allestedsværende forsvarer af Adnan Avdic og ligesindede, Bjørn Elmquist, udtaler, at landsretten lagde vægt på, at Avdic var blevet ringet op af radiostationen og bedt om i et forståeligt sprog at fortælle, hvad Islamisk Stat mener om homoseksuelle.

”Det gjorde han så, men han havde ikke forsæt til at gøre udtalelserne til sine egne”, siger Bjørn Elmquist, der i landsretten blandt andet læste lignende tekster op fra Det Gamle Testamente.

Advokaten kalder frifindelsen “en lille, men vigtig sejr for muslimers ytringsfrihed i Danmark”.

Oven i den delvise frifindelse slipper Adnan Avdic for, at skulle betale sagsomkostningerne, da landsretten nåede til et andet resultat end byretten.

Adnan Avdic har tidligere vakt opsigt i et interview på TV 2 News, hvor han slutteligt sagde ”I helvede med grundloven, i helvede med grundloven”. Se interviewet herunder.