KULTUR

Kvinder rundt om kanon: Et væld af farverige stemmer

Det ny startet projekt, af fire litteraturstuderende fra Aarhus Universitet og som har fået navnet:  ”Kvinder rundt om kanon”, har fra d. 14-20. september fokus på LGBT+ forfattere.

“Kvinder rundt om kanon” formidler viden om ofte oversete kvindelige forfattere uden for den vestlige kanon. Derfor vil de via deres insta profil forsøge at udbrede kendskabet til kvindelige forfattere rundt omkring i verden. Der poster de bl.a. forfatterportrætter, boganbefalinger og andet godt.

Har du nogensinde undret dig over, hvilken litteratur, der er populær i andre dele af verden? ”Kvinder rundt om kanon” kalder sig et verdenslitterært projekt, som gerne vil skabe opmærksomhed om og interesse for alle de kvindelige forfattere, der er at finde lige udenfor døren til vores vestlige kanon. De vil gerne hylde en mere mangfoldig litteraturhistorie, og få folk til at åbne sig for nye måder, de kan se både litteraturen og verden på.

De byder på præsentationer om kvindelige forfattere fra alle kontinenter og fra alle tidsperioder. I vil kunne læse om lige fra warrior-poets fra Andalusien til fiktion fra Afrika.

De har også lavet et verdenskort, hvor du løbende kan se portrætterne, det digitale kort kan du se lige her.

Kortet fungerer bedst, når du kører det på en computer og i fuld skærm – og desværre ikke så godt på en smartphone.

 

LGBT+ uge

Nu har de så en temauge, fra d. 14. til d. 20. september, køre med LGBT+ som hovedemne. Med andre ord syv dage om lesbiske og biseksuelle forfattere.

Blandt de forfatter der vil blive præsenteret er den biseksuelle indiske filminstruktør, forfatter og filmproducent Shonali Bose og den norske lesbiske, muslimske, foredragsholder, forfatter og samfundsdebattør Amal Aden.

Shonali Bose og Amal Aden.

På deres Instagram kan du følge med på en ny post hver dag, der fortæller om de forskellige litterære kvinder, og hvordan deres identitet har haft indflydelse på deres liv og karriere

Følg med på Instagram.

Du kan også finde Kvinder rundt om kanon på Facebook.

Og hvem ved, måske finde den næste bog du skal læse gennem det før omtalte digitale verdenskort.