KULTUR

Køn, kasser og kærlighed på Filosoffen

Meerkat Dance Theat gæster Filosoffen i Odense.         Foto: Thea Keiser Asmussen

I Odense er en aktuel performances installation, om køn og kasser, skabt med personlige LGBT+ fortællinger som drivkraft.

I kunstbygningen Filosoffen i Odense, kan man netop nu opleve: GIRLF(R)IEND, der er en danseforestilling og lysskulptur-udstilling for hele familien. Børn, unge og voksne. Det handler om det at føle sig anderledes og sætter fokus på kønsidentitet, femininitet, normkritik, kærlighed og accept.

Bag står Meerkat Dance Theat med dets kunstnerisk leder Marie Keiser i front.

En måned inden hendes og hendes kærestes Tobias bryllup fortæller han hende, at han ikke er en mand. Jeg vil være en kvinde. Vil du mig stadig?

Sådan startede deres historie. En vild rejse for både hende og hendes partner, nu kone Thea. Der ender med at blive rygsækken projektet blev startet op med.

Foto: Thea Keiser Asmussen

Indtagelse af fynske LGBT+ stemmer

Med sin personlige fortælling som inspiration, har hun og kompagniet, inviteret medlemmer fra Lambda og Odense Pride, til at deltage i skabelsen af værket. Via workshops og samtalemøder, har folk kunne dele deres historier, oplevelser, følelser og erindringer.

Samtaler der var fyldt med kærlighed, men også de svære ting. For eksempel om alt det man får at vide, når man springer ud, og ens omverden rammes af frygt for det ukendte.

Disse er blevet brugt blandt andet i form af citater, samt lydklip.

Man kan løbende gå ind i installationen og opleve. På udvalgte dage vil man kunne opleve den tilhørende danseforestilling.

Foto: Thea Keiser Asmussen

Praktisk information:

Sted: Kunstbygningen Filosoffen i Odense.

Udstillingsperiode: 10-18. februar.

Udstillingen er tilgængelig i alle kunstbygningens åbningstimer. Danseforestillingen spiller fredage om aften, samt tre gange dagligt lørdag og søndag.

Koreograf: Marie Keiser. Komponist: Chris Galea. Dansere: Anne-Sofie Pi Østergaard, Amanda Marin og Emma Östlund. Installationskunst: Thea Asmussen.

Bog om Axel Axgil udkommer snart som lydbog