KULTUR

Kjoler mod hadforbrydelser

Stort event mod hadforbrydelser på Christiansborg Slotsplads tirsdag den 2. juni kl . 16. Du kan være med til at gøre en forskel.

Politiets seneste opgørelse over hadforbrydelser mod LGBT+ personer i Danmark lander på 74.

Det tal mener initiativtagerne til eventet Elijah Kashmir Ali og Mizz Privileze dog er langt højere.

Derfor har de i samarbejde med Copenhagen Pride, LGBT+ Danmark og en lang række LGBT+ organisationer arrangeret en stor happening på Christiansborg Slotsplads, hvor der inviteres til kamp for alle, der ikke lever op til normerne for køn og kønsroller.

Hvordan kan du være med?

Arrangørerne opfordrer alle til at møde op i kjole som et symbol for vores solidaritet på baggrund af Alexander Aarstads historie, hvor han er blevet filmet gående i København iført lyserødt outfit, høje hæle, og fuldskæg og uden hans accept blev videoen med filmerens tilråb efterfølgende delt på de sociale medier.

Arrangørerne anerkender, at der er mange måder at udtrykke sig på og det at bryde med kønsnormer har mange facetter. Derfor opfordrer de alle til at fortælle deres egen historie og vise, hvordan man selv ønsker at udtrykke sig.

”Vi har har bare valgt kjolen som et symbol på solidaritet”, lyder det fra initiativtagerne.

Har du ikke selv mulighed for at dukke op på Christiansborg Slotsplads på tirsdag, så opfordrer initiativtagerne til at du tager en kjole på og deler dit billede på de sociale medier.

Hvis du ikke bor i København, så arranger din egen lokale aktion på tirsdag lyder opfordringen fra Elijah Kashmir Ali og Mizz Privileze.

Aktionen er anmeldt og godkendt af politiet og derfor gælder forsamlingsforbuddet ikke her. På pladsen vil frivillige forsøge at guide dig til, hvordan du kan deltage i aktionen og hvor du kan stå, så alle holder afstand. Arrangørerne anbefaler naturligvis at man følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Arrangørerne er i tæt kontakt med politiet og Copenhagen Pride om, hvordan man kan sikre alles tryghed og sikkerhed. Hvis du ønsker at bevare din anonymitet ved deltagelse, gælder maskeringsforbuddet ikke ved en politisk demonstration.

 

Læs også: Et liv uden had, fordømmelse og stigmatisering: