KULTUR

Kina gør fremskridt på LGBT-fronten

En retssag om retten til at homoægteskab er et lille skridt på vejen for LGBT-rettigheder i Kina, siger aktivister.

Kinas første sag om retten til homoægteskab bliver nu bragt for en domstol.

En kinesisk mand har sagsøgt sin lokale myndighed, der tager af borgeres private anliggende, for at nægte ham retten til at blive gift med sin kæreste.

“Vores ægteskabslov siger, at der er frihed i landet til at blive gift og til ligestilling mellem køn. De ord kan overføres til at gælde for ægteskab mellem to mænd,” siger han til Reuters.

LGBT-aktivister peger på, at sagen kan have stor betydning for de homo – , -bi og transseksuelle, der lever i den folkerige nation. For nok er der ikke forbud mod homoseksualitet i Kina, men homoægteskab er ikke lovligt, og homopar har ingen juridisk beskyttelse.

“I Kina afviser retten ofte sager, der er politisk følsomme, så det faktum, at sagen overhovedet bliver kørt, signalerer en smule vilje til at adressere diskrimination af LGBT-mennesker,” siger Maya Wang fra Human Rights Watchs til Reuters.

Sagen startede da den 26-årige mand anmodede om at blive gift med sin kæreste og blev afvist med forklaringen om, at “ægteskab er nødt til at være mellem en mand og en kvinde.”