SAMFUND

Kærligheden længe leve i Holbæk

Der er Holbæk Pride lørdag den 29. juli.
Foto Holbæk Pride

Succesen fra sidste års første Pride i Holbæk følges nu op. Bak op på lørdag når byen fyldes med musik, parade og kærlighed.

Padam Padam – på med sommerens store hits og bedste Pride bangers. Det er nemlig nu, der skal varmes op til lørdag, hvor Holbæk byder til Pride.

Med den vidunderlige Claire Couture som værtinde føres du sikkert igennem dagen.

Flere af byens butikker er i fuld gang med at pynte deres vinduer. Biblioteket kommer som optakt hverdag med forslag til LGBT+ læsning på de sociale medier. Klimaks er dog den store Prideparade lørdag den 29. juli.

Skoene skal kridtes  og du skal være klar fra kl. 11, hvor paraden starter på Ahlgade 3F. (Det er ved Lucerna – Uddannelses, kultur og iværksætterhus). Ruten kommer forbi det gamle rådhus, hvor Holbæks borgmester Lars Qvist vil holde tale.

Paraden slutter på Smedelundsgade, hvor der vil være boder, taler, dragshows og live musik.

På scenen kan du opleve Elijah Kashmir,  Champagne Bruce, Claire Couture DK , Queen Roberta, Rob Parr og lokale dansere.

Snup en rettighedsquiz som optakt

Foreningen: Lev og Lad Leve, er i år på rundtur til fleres af landets Prides med et særligt brunch arrangementet. Det sker også i Holbæk. Her inviterer Lucerna  indenfor allerede fra kl. 09.10.

Der vil være mulighed for at male skilte og bannere med politiske budskaber til paraden. Lev og Lad Leve vil også afholde en rettighedsquiz, så vi alle er skarpe på, hvilke rettigheder vi som queer-personer har, samt hvordan man anmelder hadforbrydelser.

Der tilbydes også lidt mad og drikke samt ansigtsmaling og glimmer, så man kan gøre sig klar til Prideparaden sammen. Det er gratis, man møder bare op.

Bøsse bog

En af de stande du kan møde på dagen er forlaget Afart. De har en sprit ny udgivelse med i anledningen af priden. Det er en dansk udgave af den franske Ludovic Piétus og Jikaas grafiske novelle: Pédale.

På dansk er titlen “Bøsse!” og er oversat af ingen ringere end forpersonen for Copenhagen Pride, Lars Oskan-Henriksen, der vil signere den på deres stand på lørdag.

Hvornår går det op for en, at man er bøsse? Det kan godt være, at omverdenen kan se det, men hvis man ikke selv kan se det? Eller vil indrømme det? ” Fortællingen er Ludovic Piétus personlige fortælling om, hvordan han måtte erkende overfor sig selv og sin forlovede, Margot, at han er bøsse. Man kan på Instagram følge med i Ludovic Piétus og bogens rejse. Men også i skabelsen af efterfølgeren (som måske også udgives på dansk) Piétus er født i Frankrig, men bor nu i Montreal, Canada. Bogen illustreret sammen med den kvindelige illustrator Jika.

Bryllupsklokkerne vil bimle

Kærligheden er stor denne dag, og der er faktisk mulighed for at lade kærligheden vokse endnu mere, og blive gift. Skal lørdag den 29.juli være dagen, hvor I skal vies? Sankt Nikolai kirke afholder Drop-in vielser. Præsten Meghan Welsch Jakobsen står klar til at vie alle skønne par. Flere har allerede meldt sig. Hvis ikke man allerede har meldt sig møder man blot op. Er du i tvivl om, hvad der skal til? – kontakt da kirken og præsten inden.

Kærligheden længe leve.

Programmet

Kl. 11.00: Paraden starter ved ungehuset Lucerna.

Kl.12.30: Paraden slutter i Smedelundsgade.

Kl.12.30: Drop in vielser i Sankt Nikolai Kirke.

Kl.12.30: Claire Couture er dagens værtinde.

Kl.12.40: Lars Henriksen fra Copenhagen Pride byder velkommen.

Kl.13.00: Kalundborg Luv går på scenen med dans og én af Danmarks yngste drags Queen: Roberta.

Kl.14.00: Rob Parr.

Kl.14.30: Claire Couture.

Kl.15.00: Lokal dansetrup på scenen

Kl.16.00: Elijah Kashmir.

Kl.17.00: Champagne Bruce.

Kl.18.00: Tak for i dag

DJ Soft Touch vil sætte gang i folk mellem de forskellige andre optrædende.

Vi krydser fingre for vejret, for Don’t Rain On My Parade.

God Pride.

Følge Holbæk Pride her.

Læs også: Berlin farvet i regnbuens farver