KULTUR

Kæmpe overskud hos Copenhagen Pride

Copenhagen Prides nyvalgte bestyrelse.
Foto: Frank Holm

Efter et rekordernes år har Copenhagen Pride fået en ny bestyrelse og penge i kassen.

Efter et år med flere end 40.000 deltagere i Prideparaden og en Pride Week, der med dens godt 100 arrangementer tiltrak et rekordstort antal på mere end 450.000, var det en yderst tilfreds forperson, Lars Henriksen, der kunne aflægge bestyrelsens beretning for pride-året 2018 ved Copenhagen Prides generalforsamling tirsdag aften.

Et år hvor Copenhagen Pride har haft fokus på en meget stram økonomistyring, desuden kunne notere sig et overskud på knap 600.000 kroner. Overskuddet kommer efter sidste års underskud på 125.000 kroner.

Copenhagen Prides ønske om en ændring af organisationen, der skulle gøre det muligt at udskille det strategiske arbejde med at udvikle Priden, fra det mere praktiske i årene frem mod World Pride i København i 2021 og dertilhørende vedtægtsændringer gjorde årets generalforsamling til noget af en maratonforestilling.

Til sidst lykkedes det dog også at få valgt tre personer til den syv mand store bestyrelse. Det blev til genvalg til næstforperson Ane Rindom og ny i bestyrelsen bliver Ida Damgaard og Benny Møller blev nyvalgt kasserer. Alle tre valgt for en to-årig periode. Supleanter blev Vinnie Olsen og Brian Allesøe.

Forperson Lars Henriksen, Tonny Liljenberg, Lai Christian Balsig og Annemette Vedel Augustesen var ikke på valg.