KULTUR

Jubel hos Sabaah: Aarhus Byråd åbner pengekassen

Der er glæde hos Sabaah i disse dage. Billedet er fra Copenhagen Pride 2016.
Foto. Sabaah / Facebook

Partierne bag budgetforliget i Aarhus har fundet penge til Sabaahs arbejde med minoritetsetniske LGBTQ’ere i byen.

Sabaah kan nu for alvor etablere sig i Aarhus efter byrådet har afsat 100.000 kr. i årligt tilskud til foreningen. Det glæder socialrådmand Thomas Medom (SF):

”Sabaah er allerede veletableret i København, hvor man har hjulpet mange. Vi håber, at det samme vil ske her. Det er en gruppe, som vi må erkende, at vi ikke selv har været i stand til at trænge ind til,” lyder det fra rådmanden til tv2oj.dk.

Hvad pengene helt konkret skal bruges til, vil kommunen nu gå i dialog med Sabaah om. I første omgang er ønsket blot, at foreningen fremover kan nå ud til endnu flere.

Glæde hos Sabaah

Sabaah er naturligvis glade for den gode nyhed. På Facebok skriver foreningen:

“I Sabaah er vi gået på weekend med en fantastisk nyhed som vi kun kan være begejstrede over at dele med jer. Aarhus byråd har nemlig besluttet at støtte op om Sabaah Aarhus med 100.000 kr. årligt. Det er et yderst nødvendigt økonomisk incitament, der betyder vi snarest kan rodfæste os i Aarhus og omsider nå ud til vores målgruppe, der er bosiddende i Aarhus og omegn.”

Bred opbakning fra forligspartierne

”Om midlerne så skal anvendes til at leje egne lokaler, til at ansætte en medarbejder eller noget helt tredje, det må tiden vise. Vi politikere vil i hvert fald gerne sende et signal om, at vi støtter denne etniske minoritet,” forklarer Thomas Medom.

At Sabaahs arbejde gør en forskel for mange minoritetsetniske LGBTQ’ere er allerede fastslået i København. Men at der også er et stort arbejde at gøre i resten af Danmark har længe stået klart.

Man fornemmer et opbrud blandt minoritetsetniske unge, som i stigende grad tager kontakt til Sabaah for at få råd og vejledning. Selvom 100.000 kr. hurtigt kan få ben at gå på, kan Sabaah med bevillingen fra Aarhus Byråd nu for alvor etablere sig i det østjyske, og fortsætte det flotte arbejde.

Kilde: TV2oj.dk