Jomfruer fra Rummet er seksualundervisning for gymnasieelever

Den nye ungdomsfilm Jomfruer fra rummet er morsom og går rent ind. Foto: Fra filmen

Jomfruer fra Rummet er ny spændende ungdomsfilm. Ikke mindst flere gode skuespilpræstationer trækker filmen op, og sikrer fem fine stjerner fra Out & About. Ikke mindst Albert Rosin Harson shiner i den grad!

Man kan mene meget om film specielt møntet på en bestemt gruppe af mennesker. Og især om ungdomsfilm. Nogle går over i historien, og kan huskes i årtier. Andre går hurtigt i glemmebogen. Tiden må vise, hvad der kommer til at ske med Instruktør Peter Molde-Amelung spillefilmsdebut, der har manuskript af Thomas Glud.

Historie og handling er meget nutidig, og filmen slutter ualmindelig nutidig og aktuelt. Vi hører om samtykkeerklæring, oplever indirekte stealthing, hvor fyren ikke bruger det udleverede kondom, og vi ser en jordklode der eksploderer. Ikke som følge af fight mellem mennesker og nationer, men med afsæt i væsener fra ydre rum, der ikke er helt tilfredse, da deres plan glipper. En plan der går ud på at overtage jorden ved at forplante sig med flest mulige mennesker.

Med den sidste information in mente, bliver den opmærksomme læser obs på, at vi her taler en lidt skæv film med rumvæsener, et kæmpe rumskib, der til sidst tager form som et ejakulerende lem, men også en film med ung kærlighed, og ikke mindst sex.

Den svære tid

Gustav og hans bedste ven Buller er ved at afslutte gymnasietiden. De tænker og snakker meget om piger og om sex, og Gustav er vildt forelsket i Barbara, men hun har ikke samme øje til ham, som han til hende.

På vej hjem fra en fest, der ikke gik helt som Gustav havde håbet, møder han rumvæsenet Allan. Allan, nøgen, i bogstaveligste forstand dumper ned fra himlen, udsendt for at parre sig med flest muligt, og dermed overtage jorden med sine gener.

Gustav, som den flinke fyr han er, tager den nøgne Allan med hjem, hvor de møder Gustavs forældre. Moren ser Allan nøgen, og da hans vedhæng er ualmindelig stort, synes hun det er en ualmindelig god idé at han flytter ind. Ja hun går så langt som at tilbyde ham plads i ægtesengen, hvis han ikke vil lige umageligt på sønnens Gustavs værelse.

Det er dog ikke her historiens omdrejningspunkt er. Det er i stedet omkring Allans ønske om at have sex med flest mulige piger på gymnasiet. Gustav og Buller fortæller, at man skal beskytte sig, og om samtykkeerklæring, men det meste preller af på Allan. Og til en fest hos Barbara, der har inviteret Gustav og Buller, men mod at de tager Allan med, går det selvfølgelig galt.

Skifter køn

Som det er i fantasifilm, så skifter Allan da bare køn, da det går op for ham, at tingene bliver for besværlige. Så Allan bliver til Fantasy, som har tilfældige lighedspunkter med hende, der har optrådt på de pornofilm, som Gustav har set, når han onanerer. Og som hans far tilfældigvis også har set, til trods for at han bedyrer om et godt sam- og sexliv med Gustavs mor.

Filmen kommer rundt omkring rigtig mange emner, når det gælder den første spirende kærlighed, sex, fester, druk, og det at være der for hinanden.

Filmen er sjovt skruet sammen, og jeg vedkender mig, at den faktisk til tider er ganske fornøjelig. Jeg kom flere gange til at skrald grine, og det er jo ikke det ringeste man kan komme til, når man går i bio.

Det skal her nævnes, at Allan kan ”scanne” de parringsobjekter han ser: Han kan se, hvornår de sidst har haft sex, og i enkelte tilfælde hvor.

Særdeles dygtige skuespillere

Jeg har med vilje ikke skrevet om skuespillerne ved handlingsforløbet. Årsag: De fortjener deres helt eget afsnit.

Filmens instruktør Peter Molde-Amelung har hentet en stribe helt unge og endnu relativt uprøvede kræfter ind til de forskellige roller.

I den altdominerende hovedrolle som Gustav ser vi den helt igennem vidunderlige Albert Rosin Harson. Han fik sit folkelige gennembrud, da han for et par år siden deltog i Vild med dans.

Albert Rosin Harson er voldsomt charmerende i rollen, som han i den grad gør til sin.

Tilsvarende er Milo Campanale skønt spillende i rollen som Gustavs bedste ven Buller. Buller, der løser alle problemer, herunder også sørger for at Allan da bare lige bliver skrevet ind i samme gymnasieklasse, som han, Gustav og Barbara går i.

Albert og Milo, Gustav og Buller, er to der supplerer hinanden fint som de to gymnasiekammerater, der er der for hinanden, støtter hinanden, men også oplever at blive svigtet, såvel som jalousi, når den ene måske, måske ikke, finder sig en kæreste.

Faktisk kan man godt undervejs blive lidt i tvivl, om Buller rent faktisk føler sig tiltrukket af Gustav. Der er noget med øjnene – noget mange af os kender fra LGBT+ miljø

Barbara

I rollen som Barbara oplever vi Zelma Lewerissa. Hun spiller ligeledes rigtig fint, men lades lidt i stikken i sekvensen, hvor Gustav til en fest ikke kan holde en pølseret i sig. Ville man reagere som hun gør? Jeg tvivler.

I rollen som den unge adonis Allan, ser vi en mytisk spillende Tobias Maj Stelzner. Han har en helt særlig karisma, der gør de unge, ikke mindst pigerne usikre på ham, samtidig med at de føler sig voldsomt tiltrukket af ham. Flot spillet.

Og da han skifter køn og bliver til den latexklædte Fantasy spillet af Frederikke Sofie Faber er det drengene i gymnasiet, plus Gustavs far, der får fordrejet hovedet.

Alt i alt et godt sammensat cast, der også tæller blandt andre Lars Hjortshøj, Simon Stensbirk, og Helle Dolleris.

Så meget andet end LGBT+

Set fra et LGBT+ synspunkt skuffer filmen, dertil er den alt alt for straight. Også selvom den opmærksomme tilskuer måske aner lidt, som tidligere skrevet, i Bullers øjne. Og jo Allan skifter køn til Fantasy, men som navnet indikerer, er det vist mere fantasi end virkelighed. Sådan som det meste af filmen er – fantasi.

Filmen henter alligevel fem fine stjerner, som ikke mindst de unge gode skuespilpræstationer bidrager til. Filmen skal dog også roses for at bringe rigtig mange af nutidens øvrige unge emner op, sådan som jeg indledte med at beskrive.

Jomfruer fra rummet er på mange måder en morsom, velfungerende film, der ikke mindst trækkes op, af super gode skuespilpræstationer, hvor ikke mindst Albert Rosin Harson og Milo Campanale shiner!

 

FAKTA om JOMFRUER FRA RUMMET

Cast

 • Gustav – Albert Rosin Harson
 • Buller – Milo Campanale
 • Barbara – Zelma Lewerissa
 • Allan – Tobias Maj Stelzner
 • Fantasy – Frederikke Sofie Faber
 • Simon – Kasper Stensbirk
 • Gustavs far – Peder Thomas Pedersen
 • Gustavs mor – Julie Agnete Vang
 • Bullers far – Lars Hjortshøj
 • DJ – Emilie Lilja
 • Lærer – Jesper Ole Feit Andersen
 • Lærerinde – Signe Skov
 • Grillmutter – Helle Dolleris

Jomfruer fra rummet har biografpremiere landet over 9. februar. Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Telefon til afdøde – om den evig aktuelle Dan Turèll