SAMFUND

Jim Lyngvild dropper Dansk Folkeparti

Jim Lyngvild til venstre har kastet sig i armene på de Konservative, her repræsenteret ved Rasmus Jarlov til højre.
Foto: Jim Lyngvild/Facebook

Den flamboyante og rapkæftede modemand og debattør Jim Lyngvild har længe bekendt sit tilhørsforhold til Dansk Folkeparti. Men nu skifter han politisk kulør, og melder sig under fanerne hos de Konservative – ligesom Maude Varnæs.

Jim Lyngvild har aldrig lagt skjul på sine holdninger, men nu har han ændret politisk ståsted, og er ”kommet hjem”.

Før sidste valg havde Jim Lyngvild egentlig også planer om at stemme konservativt. Men da han stod i boksen endte krydset alligevel med at stå ud for DF.

”Jeg synes, at Danmark sidste år havde så stor en udfordring, at jeg på daværende tidspunkt ville lægge mine æg i deres kurv. Men nu har jeg fulgt mit hjerte og melder mig, hvor jeg virkelig hører til, og det er hos De Konservative,” siger Jim Lyngvild lørdag til BT.

Når han skal forklare, hvorfor valget er faldet på de Konservative, henviser han, måske lidt overraskende, til DR’s ikoniske tv-serie Matador.

”Tag nu Maude – jo rigere Hans Christian bliver, des mere skal hun lave velgørenhedsarrangementer for fattige studenter og konfirmander. Og det samfundssind, kan jeg rigtig godt lide. Mange har misforstået det og tror, at konservatismen handler om at rage til sig. Det er det stik modsatte,” forklarer Jim Lyngvild.

Han håber, at partiet kan få gavn at hans engagement, så spærregrænsen kan komme lidt længere væk.

”Jeg vil gøre mit til at få det stolte skib på ret køl igen,” som han siger til BT.