KULTUR

Jailhouse solgt

Jailhouse CPH har ligget i Studiestræde siden 2002.
Foto: Brian Kjær Capkan

En af LGBT-miljøets mest markante barer skifter ejer. Købsaftalen er underskrevet og personalet orienteret.

Konceptbaren Jailhouse i Studiestræde er blevet solgt. 79-årige Eva Jensen har underskrevet salgsaftalen, og er klar til at overdrage nøglerne til den nye ejer. -Og den nye ejer er ikke ”Hr.-Hvem-som-helst” i denne sammenhæng.

Bo Sørensen der i forvejen ejer Masken Bar og halvdelen af G*A*Y Copenhagen, er den nye ejer af Jailhouse CPH, og han glæder sig over købet.

”Jeg har altid været vild med konceptet bag Jailhouse, og da muligheden kom for at købe den, så gav jeg det nogle seriøse overvejelser, og havde blandt andet møder med Evas søn Thomas Jensen, som fremover bliver daglig leder af Jailhouse.”

Eva Jensen og Niels Holm har haft et tæt samarbejde gennem årene, og Eva udtalte i et interview med Out & About i januar, at hun gerne så Niels overtage Jailhouse. Det sker dog ikke i denne omgang.
Foto: Pilu Ottosen

Personalet, som alle ”følger med i handlen”, blev informeret torsdag, og barbestyrer Niels Holm glæder sig også over fremtidsudsigterne.

”Jeg er glad for, at køberen er Bo, som jeg ved har stor respekt for konceptet bag Jailhouse. En af vores kerneværdier er, at vi er noget for os selv, og det skal vi blive ved med at være. Og så glæder det mig også, at vi er nået til enighed om, at jeg fortsætter som barbestyrer. Noget må jeg have gjort rigtigt i de sidste fem år i jobbet”, slutter Niels Holm af med et en stille latter.

Bo Sørensen har aldrig lagt skjul på, at han har et stort hjerte for LGBT-barmiljøet, og det er også en af årsagerne til købet af Jailhouse, fortæller han.

”Det ville være synd for Studiestræde og miljøet, hvis Jail endte på andre hænder, og blev til endnu et sted der ligner alle de andre. Jeg elsker som sagt konceptet, så det bliver der ikke lavet om på.

Eva Jensen overtog Jailhouse efter sin søn Carsten, der åbnede baren i 2002.

Bo Sørensen har ejet Masken Bar siden 1996, og han aldrig lagt skjul på, at han er heteroseksuel. Alligevel er han faldet pladask for LGBT-miljøet.