Italien: Nej til registrering af homoægteskaber

Den italienske indenrigsminister, Angelino Alfano kræver at registreringen af homoægteskaber indgået i udlandet fjernes fra de italienske registre.

Den italienske indenrigsminister, Angelino Alfano kræver et øjebliklig stop af registrering af homoseksuelle ægteskaber indgået i udlandet, fordi det er imod italiensk lov.

Alfano har derfor sendt et cirkulære ud, hvor han kræver at lokalpolitikerne får fjernet homoægteskaber fra deres registre.

– I Italien er det ikke muligt for homoseksuelle at indgå ægteskab, og italienske homoseksuelle, der indgår ægteskab i udlandet kan ikke få ikke få deres ægteskabet anerkendt i Italien, fordi loven ikke tillader det, udtaler indenrigsministeren til radiostationen RTL

Vil ikke følge ordre

Flere italienske byer har dog allerede udtalt at de ikke agter at følge indenrigsministerens ”ordre”.

– Hvis regeringen vil annullere påtegnelsen, at man er blevet gift i udlandet, så lad dem gøre det. Men det bliver ikke embedsmænd fra byen Bologna, der kommer til at gøre det. Jeg agter ikke at adlyde ministerens anvisninger, udtaler Bolognas borgmester, Virginio Merola.

Også bystyret i Napoli anfægter ministerens anvisninger.

– Det er i strid med det forfatningsmæssige princip om lige rettigheder, siger bystyret.

– Kære Angelino Alfano, i stedet for at annullere registreringen af homoseksuelle ægteskaber lad os prøve at gøre det muligt at blive gift i Italien også, skrev formanden for det Demokratiske Parti, Matteo Orfini, på Twitter, som en kommentar til indenrigsministerens udtalelser.