SAMFUND

Ingen Oscar til danske ”Flugt”

Kasper og Amir i køkkenet.   Illustration Sun Creature Studios

Der var desværre ingen statuetter til den danske film ”Flugt”, da årets oscarshow løb af stablen i Dolby Theatre i Hollywood natten til mandag.

Der var ellers på forhånd store forventninger til Jonas Poher Rasmussens film ”Flugt”, der helt ekstraordinært var nomineret i hele tre kategorier -dokumentarfilm, animationsfilm og internationale film.

Rasmussens film ”Flugt” handler om vennen Amin og hans rejse mod sikkerhed for 25 år siden fra Afghanistan til Danmark. Her finder han pladsen til at være den han er og kan endelig springe ud som homoseksuel.

Amin har fra sin barndom været bevidst om, at han nok var anderledes. Han kunne lide musik og at danse og tage anderledes tøj på. Det var der plads til i hans hjem. Men ude i samfundet fandtes hans type ikke.

Årets oscarshow blev dog historisk, da Ariana DeBose modtog en Oscar for sin rolle som Anita i Steven Spielbergs genindspilning af “West Sie Story”.

DeBose er den første farvede åbne queer skuespiller, der får en Oscar.

”Til alle dem der nogensinde har stillet spørgsmålstegn ved din identitet, er der kun ét at sige – JA, der er også plads til os”, sagde DeBose i sin takketale efter at hun havde vundet en oscar i kategorien bedste kvindelige birolle.

Har du endnu ikke set “Flugt” sendes den mandag den 28. marts på DR1 kl. 21.35.

Eller du kan fange den på DR.dk

Læs også: Italienske Grand Prix vindere indtager Royal Arena