Ikke helt slut med gratis kondomer i København

Vi skrev i går at Københavns kommune sløjfer kondomer til LGBT-miljøet, dette er dog ikke helt korrekt, men man har reduceret det årlige beløb på 180.000 kr., til 100.000 kr. årligt i 2016 og 2017.

Sundheds- og Omsorgsudvalget har altså afsat 100.000 kr. til indkøb af kondomer, der så skal prioriteres på steder, hvor mænd mødes og har sex. Hvilket betyder at det nok er slut med gratis kondomer på bøssebarerne  i København – men de vil fortsat blive uddele i Parken og på Fælleden.

AIDS-Fondet mener, at det er en forkert beslutning at skære i tilgængeligheden, fordi en undersøgelse viser, at netop tilgængeligheden og synligheden af gratis kondomerne på barer og lignende steder gør, at hiv og sikker sex bliver italesat.

De gratis kondomer med byvåbnet, og den tilhørende glidecreme, gør, at Københavns Kommune og AIDS-Fondet opfattes som relevante og troværdige i målgruppen, hvilket er et vigtigt fundament i forebyggelsesarbejdet. Det er Aids Fondet der står for at indkøbe og uddele kondomerne.

 

Læs også: Københavns kommune sløjfer igen kondomer til LGBT-miljøet

Se også: Homo-barer deler gratis kondomer ud