ANMELDELSER

All Of Us strangers – et ømt mesterværk om ensomhed og savn

Filmen All Of Us Strangers er baseret på Taichi Yamadas roman “Skyggeland” fra 1987.     Foto: Searchlight Pictures

Storspil af Andrew Scott, Paul Mescal, Jaimie Bell og Clare Foy gør “All of Us Strangers” til en masterclass i skuespil. Emner som ensomhed, savn og homoseksualitet bindes følsomt sammen .

Stemningen i Andrew Haighs ” All of Us Strangers” bliver allerede sat i de allerførste billeder. en lammende ensomhed. Den ligger som en tung skygge over hele handlingen. Andrew Scott, spiller manuskriptforfatteren Adam. Vi befinder os i et spritnyt højhus-kompleks et sted i London. Kun én anden mand ser ud til at være flyttet ind i det mørke og tomme hus, der kun venter på at flere skal flytte ind, så huset kan vækkes til live.

Adam har kun set sin medbeboer på afstand, da denne en sen aftentime ringer på Adams dør. Uden for står en pissefuld Harry. Han spilles af den utrolig sexede irske skuespiller Paul Mescal.

Harry får langsomt vendt op og ned på Adams hverdag og de to udvikler et kærlighedsforhold, der ser ud til at kunne nedbryde Adams ensomhed. Samtidig bliver Adam mere og mere optaget af minder fra fortiden og de forældre han mistede ved en bilulykke, da han var tolv år. Adam opsøger sit barndomshjem, og opdager at hans forældre her lever , præcis som de gjorde den dag, de døde for tredive år tidligere.

Storspil

Kemien mellem Scott og Mescal er utrolig og får os overbevist om, at der findes en smuk vej ud af ensomhed, savn og depression.

Det er Andrew Haigh, der har stået for instruktionen. Han har tidligere skrevet HBO-serien Looking og den meget følsomme film “Weekend” om to mænd, der oplever en tilfældig møde en weekend fyldt med sex, ømhed og nærvær.

Nærhed og ømhed er nogle af Haighs varemærker og de savnes på ingen måde i ” All of Us Strangers”. Derimod får de frit spil. Og samspillet mellem de to irske skuespillere gør, at man bare må overgive sig og sluge det hele råt.

Jaimie Bell og Claire Foy spiller Adams forældre. De forældre Adam i filmen har mange samtaler med. Samtaler man kan forestille sig at have med dem, man har mistet alt for tidligt. Hvad mener forældrene egentlig om, at Adam er homoseksuel? Samtaler som også for Adam er en slags terapi. En chance for, at han kan bryde ud af sin ensomhed, og endelig acceptere den han i virkeligheden er.

 

“All of Us Strangers” har premiere i dag i biografer landet over.

Taichi Yamadas roman “Skyggeland” som filmen løst er bygget over er udkommet på dansk.

En køleskabsdør lige i hovedet