KULTUR

Homofobi sparket til hjørne i Aarhus

Foto: Frank Kaae Kildsgaard

“Fodboldfans er nogle voldlige fadbamsedrikkende bonderøve der råber “BØSSERØV” efter modstanderne, og slås før og efter kampene…” -Eller er de?

Ovenstående og mange andre klichéer har klæbet til fodboldfans i årevis, men nu er et oprør på vej. -Og nogle vil nok mene, at oprøret kommer fra en uventet kant.

I Aarhus er byens stolthed, superligaklubben AGF, gået sammen med den officielle fanklub om et spændende samarbejde, som skal gøre op med fordommene på kryds og tværs.

Samarbejdet skydes i gang i dag til årets første hjemmekamp på Aarhus Stadion mod københavnernes stolthed FCK. (undskyld alle Brøndbysupportere) Ved dagens kamp kl. 18.00 vil de traditionelle hjørneflag være udskiftet med regnbueflag.

– Som virksomhed har klubben et socialt og samfundsmæssigt ansvar, som vi fans ønsker at bakke op om og deltage aktivt i. Der er udfordringer alle steder i vores samfund, som vi med dialog, debat og øget fokus kan være med til at løse, siger Josephine Gretlund, repræsentant fra AGF Fanclub.

– Hvorfor så lige regnbuer på hjørneflagene mod FCK? Simpelthen fordi vi gerne vil hylde den mangfoldighed, der er i fodbold. Kig på vores tribuner – det er alle mulige forskellige mennesker, der elsker det her spil og brænder for det! Kærligheden til fodbold kan vi alle sammen være fælles om og det budskab synes vi stod enormt stærkt til at markere vores og klubbens fælles initiativ, siger Lisa Kildsgaard der er ansvarlig for presse og fanpolitik i fanklubben.

Hos AGF ser man frem til at løfte forskellige samfundsansvarlige opgaver i fællesskab med klubbens fans.

–  Vi har i forvejen en god dialog og et tæt samarbejde med vores fans og derfor er det kun oplagt, at vi også arbejder sammen på denne front. Vi ønsker i alle henseender at være en mangfoldig klub, og vi ser gerne, at de tilskuere, vi har til vores kampe, afspejler det omkringliggende samfund. Vi ønsker at være et fællesskab, der kan rumme alle, og hvor alle føler sig velkomne uanset baggrund, siger Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF.

Out & About hilser AGFs og AGF Fanclubs initiativ velkommen, og ønsker dem god kamp i dag.

Kilde: www.agf.dk