KULTUR

Helle Thorning om lesbisk datter: Åh nej

Helle Thorning-Schmidt har udgivet bogen ‘Hvad man ikke dør af’, hvor hun både fortæller om privatlivet, og uddeler hug til politiske venner og fjender.
Foto: TV2 / Go’ Morgen Danmark / screendump

Som 15-årig fortalte tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts datter sin familie, at hun er lesbisk. Den daværende statsministers første reaktion var ”Åh nej”.

For nogle forældre er det blot en bekræftelse når barnet springer ud, mens det for andre kommer som en overraskelse.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt blev overrasket da hendes datter Camilla som 15-årig sprang ud som lesbisk. Det skete for tre år siden. Det fortalte Helle Thorning-Schmidts onsdag i Go’ morgen Danmark på TV2.

Men overraskelsen og det spontane ”Åh nej” blev hurtigt afløst af stolthed.

”Jeg får helt tårer i øjnene af at tænke på hende, for jeg er stolt af, at hun på den måde vælger sit eget liv, og hvordan hun gerne selv vil leve. Det, synes jeg, er noget af det stærkeste udtryk for, at hun er en stærk person,” siger Helle Thorning-Schmidt i programmet.

Lesbisk – eller hvad

Den tidligere statsminister og partiformand i Socialdemokratiet har netop udgivet bogen ‘Hvad man ikke dør af’. Den handler om hendes tid som statsminister og årene efter. Men hun kommer også ind på datterens seksualitet, og hvordan hun i starten var bekymret på datterens vegne, da hun kunne frygte, at datterens liv ville besværliggjort i forhold til eksempelvis børn.

Den bekymring har hun senere droppet, og siger, at hun er pavestolt over, at datteren i så ung en alder turde stå ved den, hun er.

Camilla er i dag 18 år gammel, og Helle Thorning-Schmidt håber, at hun ved at fortælle den private historie om sin egen datter kan være med til at hjælpe andre, der kan opleve at føle sig anderledes.

I bogen lægger Helle Thorning-Schmidt ikke fingre imellem i beskrivelserne af de politiske slagsmål hun har været indblandet i. Bogen har da også vakt opsigt, og fået blandende anmeldelser, og udløst hård kritik fra omtalte politikere.