SAMFUND

Superpar springer ud – som par

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i TV2s Go’ Morgen Danmark tirsdag morgen. Bagefter ventede en lang dag med intens pressedækning.
Foto: TV2 / Go’ Morgen Danmark / screendump

De danske badmintonstjerner Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl springer overraskende ud som kærestepar. -Efter otte år som par på badmintonbanen med utallige triumfer.

De har i et årti været to af verdens bedste doublespillere, og de har vundet utallige medaljer hjem til Danmark og dansk badminton.

Men sideløbende med de sportslige triumfer har parret været kærester siden 2009. Det fortæller de tirsdag på TV2 i ’Go’ morgen Danmark’.

Begyndte som konkurrenter

Tilbage i 2009 var de stadig konkurrenter på banen, men efter et års tid dannede de den succesfulde damedouble, som har høstet så store triumfer:

”Jeg tror, en af grundene til, at vi er blevet så gode til damedouble, er, at vi også er kærester. Vi har en stor kærlighed til hinanden og elsker også at spille double sammen. Den glæde, mange har lagt mærke til, når vi spiller på banen, er på ingen måde påtaget. Vi synes virkelig, at det er fedt at få lov at spille og opleve det her sammen. I bund og grund er vi jo bare to piger, som er skideglade for at spille badminton”, fortæller Christinna Pedersen i TV2s morgenshow.

Lesbisk – eller hvad

Ville anerkendes for sporten frem for kærligheden

Men hvorfor vente så længe med at vise kærligheden?

Det er der to årsager til fortæller det glade par:

”Den første er, at Christinna og jeg gerne ville anerkendes for vores sport og ikke for at være kærester”, siger Kamilla Rytter Juhl.

”Vi ville gerne have den anerkendelse, og det synes vi, at vi har fået nu, så derfor har det været det rigtige tidspunkt for os at fortælle om det til offentligheden”, supplerer Christinna Pedersen.

Fokus på sikkerheden

Den anden årsag til at parret har holdt forholdet hemmeligt, har været sikkerheden. Det skyldes, at man i de fleste af de lande, hvor Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har rejst og spillet turneringer i, har et anstrengt forhold til homoseksualitet. Det gælder især de muslimske lande Indonesien og Malaysia, hvor badminton er en meget stor sport med enormt fokus.

”Derfor havde vi truffet et valg om, at vi ikke ville fortælle om forholdet, før vi var modne til det rent sportsligt. Vi skulle ligesom være parate til at vælge nogle lande fra, hvis vi ikke føler, at sikkerheden er i orden”, siger Kamilla Rytter Juhl i ’Go’ Morgen Danmark’.

”Egentlig ved vi faktisk ikke, hvad der venter os, men vi håber og tror på, at alle stadig vil se os som de badmintonspillere, vi altid har været. Det værste, der kan ske, er, at vi får trusler på livet, og skulle det komme til at ske, jamen så tager vi det op til overvejelse, inden vi tager afsted til en turnering. Vi er nået dertil i vores karriere, at hvis vi måske skal vælge nogle turneringer fra, så gør vi det”, siger Christinna Pedersen.

Troede fremtiden bød på mand og børn

Parret har tidligere fortalt familie og venner om forholdet, ligesom daværende landstræner Lars Uhre fik nyheden. Hele vejen rundt er parrets kærlighed blevet velmodtaget.

De to har begge tidligere haft mandlige kærester:

”Vi troede begge, at vi skulle have mand og børn, men sådan endte det ikke. Derfor prøvede vi også flere gange at stoppe det, men når vi aftalte at sætte en stopper for det, blev det ikke helt til noget. Når vi prøvede at aftale, at nu skulle det stoppe, gik der en time eller måske en dag, før der alligevel kom en sms fra den anden igen, og så kom vi frem til efter lange snakke og indre dialoger med os selv, at det skulle være os to”, siger Christinna Pedersen.

Det er dog ikke helt tilfældigt, at parret springer ud lige nu. Den 16. oktober udkommer bogen ’Det unikke makkerskab’, som skildrer parrets forhold på og udenfor banen.

Lykkelig badminton-stjerne: Derfor blev det mig, der blev gravid