SAMFUND

Happy ending på Helgoland

Balladen om Helgoland skulle være overstået i denne omgang.
Foto: Det Kolde Gys

Forhåbentlig dukker den homofobiske del af vinterbadeforeningen Det Kolde Gys hovedet i skam efter de sidste ugers ballade om offentlig adgang til badeanstalten Helgoland.

Fornuften og hensynet til den brede befolkning sejrede over den ekskluderende dagsorden hos bestyrelsen i Det Kolde Gys, da et enigt Kultur- og Fritidsudvalg onsdag aften slog fast, at alle skal have gratis adgang til Helgoland fra Sankt Hans til september.

Homofobi prægede debatten

Først bestemte Det Kolde Gys, at man skulle være medlem for at benytte Helgoland om sommeren. Det affødte en ophedet debat på generalforsamlingen den 30. maj hvor bestyrelsens beretning blev aflagt med en snert af en homofobisk undertone.

Lod man tvivlen komme bestyrelsen til gode, fik man til gengæld en ordentlig spand galde i hovedet mandag aften, hvor foreningens tidligere formand, og nuværende ceremonimester Anders Hjort, sagde sin ærlige mening i Politiken:

”Grunden til, at klubben vil lukke af på nøgenbadeafdelingen for ikke-medlemmer efter sankthans er, at der er en stor bøsseproblemstilling. Det uautoriserede internationale bøssemiljø bruger Helgoland til at jage engangsknald. Vi taler også om trækkerdrenge”, siger han til Politiken.

Det er dog ikke en påstand den nuværende formand, Kirsten Monrad Jensen, offentligt bakker op om, og derfor vil hun ifølge Politiken ikke forholde sig til Anders Hjorts udtalelser.

Fejr Sankt Hans på Helgoland

På trods af sin kamp for et permanent ’members only’ skilt på Helgoland bakker Kirsten Monrad Jensen nu op om kommunens beslutning om at åbne Helgoland for alle.

”Jeg synes, det er helt okay, at det er den beslutning, der er blevet truffet. Vi er en forening, som har åbenhed som værdi”, siger hun til Politiken.

Om den nye inkluderende holdning betyder, at bestyrelsen ser nærmere på Anders Hjorts position i klubben er uvist.

Således en ’happy ending’ på balladen om Helgoland, som åbner portene for københavnerne fredag, som traditionen byder.