SAMFUND

Hadets ulykkelige ansigt

Kimmi blev udsat for en voldsom hatecrime efter fredagens store dragshow på Pride Square.Foto:
Privat / Facebook

Bølgen af hatecrimes i København i forbindelse med Copenhagen Pride har fået et ansigt. Et ungt ansigt mærket af vold, chok og sorg over en uprovokeret og umenneskelige handling.

Et ungt medlem af Normstormerne blev overfaldet natten til lørdag efter Drag Night på Pride Square under Copenhagen Pride. Overfaldet skete ved Fælledvej på Nørrebro.

Det er Normstormerne, der deler den rystende historie på Facebook, og sætter navn på ofret:

”En af vores undervisere, Kimmi blev overfaldet natten til lørdag under Copenhagen Pride. En ukendt mand udsatte først Kimmi og Kimmis ven for queerfobisk, sexistisk og seksuel chikane. Da han blev bedt om at gå væk, smadrede han i stedet en flaske i ansigtet på Kimmi – og stak af.”

På sin egen Facebookside uddyber med Kimmi med egne ord, hvad der foregik forud for overfaldet. Hen og en ven sidder på en bænk, da de bliver antastet af en mand:

”Han har afbrudt os i en samtale om Priden og nederen hverdagshomofobi/-bifobi, der altid buldrer under overfladen i den evindelige Pride-diskussion i mainstreammedier. Vi er nattematte, indignerede og optagede af hinandens venneselskab og har ikke åbne hjertesluser for en samtale. Det er tydeligt, at han er provokeret over, at vi taler om queer-emner og erfaringer hinanden imellem. Han chatter utålmodigt med sine fødder og spørger, om vi vil se hans pik. Vi svarer begge nej. Han er hypermandet og ud over det hele”, beskriver Kimmi optakten, og fortsætter:

”Da han står der med sin krænkende pik ud over buksekanten, beder først min ven og dernæst jeg ham om at gå. Vi er på ingen måde truende i vores kropssprog, han er stående, vi er siddende. Herfra går der tre sekunder, så har han godt fat om en tom ølflaske, som han med et behændigt tag får svunget lige på venstre side af min næse, hvorefter han hurtigt forsvinder ned ad gaden. Det fosser ud med blod. Blod sølet på mine hænder, på mit tøj, på fortovet, på den bænk, jeg sidder på, foran min stamkiosk i mit allernæreste nærområde.

Kimmi er dybt berørt, og fortæller meget følelsesladet om smerten ved at dele oplevelsen med sine venner, og de tanker det har udløst:

”Jeg føler mig i et mærkeligt vacuum, jeg er stadig i en form for choktilstand med et rastløst, lidt forknyttet sind. Hver gang jeg fortæller det til mine queervenner, tager jeg tilløb og vil egentlig gerne skåne dem for den information, fordi jeg ved, hvordan deres hjerter brister, og jeg kan høre tårerne dryppe i deres stemmer. Nok er den strammende hud om øjnene og næsen, og uvisheden om min næse er brækket, min egen, fordi det er min krop, der erfarer den. Men queer-sorgen over at blive udsat for en hatecrime føler jeg ingenlunde er min egen smerte. Den er en kollektiv smerte, og den er langt, langt mere ubærlig. For som en af mine venner sagde så rammende: “Halvdelen af dem vil tæske os, den anden halvdel tolererer os ihjel.””

Dyb vrede

Normstormerne er dybt ulykkelige over den vold der har ramt deres aktivist og ven, og udtrykker stor vrede:

”Det viser desværre, hvorfor der er så stort behov for, at vi modarbejder had, fobi, diskrimination, mobning, tolerance og alt andet der ønsker at forhindre, fortie, ødelægge og usynliggøre vores eksistens.”

En bølge af had

Det kan forekomme uforståeligt, at man kan få sig selv til at begå så ondsindet en forbrydelse, men det er desværre ikke enestående. Københavns Politi har registreret fem hatecrimes i forbindelse med årets Copenhagen Pride, og derudover er der forlydender om flere mindre hændelser, som ikke har fundet vej til politiets statistik.

Vi kan kun opfordre alle der har været udsat for vold, diskrimination eller anden form for hatecrime til, at anmelde det til politiet.

Overfaldet på Kimmi er politianmeldt. Out & About er bekendt med Kimmis fulde navn, men bringer det ikke af hensyn til hens sikkerhed. Billedet af Kimmi bringes med hens tilladelse.