SAMFUND

Fem registrerede hatecrimes ved Copenhagen Pride

Sabaahs gruppe ved Copenhagen Pride Parade var i år større end nogensinde før. Personerne på billedet er ikke relateret til artiklens indhold.
Foto: Pilu Ottosen

Flere hatecrimes er kommet til offentlighedens kendskab efter Copenhagen Pride. Det bekræfter Københavns Politi.

Ikke alle vil mindes Copenhagen Pride Week som en festlig og lykkelig fejring af retten til mangfoldighed. Hele FEM sager om hatecrimes er bekræftet af Københavns Politi som være hatecrimes relateret til Copenhagen Pride.

Fredag blev en mand overfaldet ved Nørreport Station, og lørdag blev en manad udsat for vold på Nørrebrogade, og to kvinder blev overfaldet på Gothersgade.

De fire overfald karakteriseres af Københavns Politi som hatecrimes.

Allerede søndag kunne Out & About berette om en meget voldsom hatecrime ved Nørreport Station.

Læs mere om Sabaah her.

Her blev en af Sabaahs brugere, 21-årig ung mand med somalisk baggrund, overfaldet af en gruppe på 10-15 personer udenfor McDonald’s ved Nørreport Station. Han havde glemt sin telefon på McDonald’s, og går forbi en gruppe på 10-15 mænd, da han vil hente den. Da han kommer ud igen, er der en der råber til ham:

”Er du bøsse eller hvad?”

Straks efter bliver han slået ned, og liggende på jorden bliver han sparket og trampet i hovedet adskillige gange. Ofret var sammen med en veninde, og hun forsøgte at stoppe overfaldet ved at råbe efter hjælp. Hun bliver også skubbet omkuld, hvorved hun får revet sin skulder af led.

Da de fornemmer, at gerningsmændene er stoppet forsøger de at rejse sig op. Men gerningsmændene fortsætter overfaldet, og sparker og tramper ofret i hovedet. Han kan på nuværende tidspunkt ikke huske meget fra overfaldet, og har pådraget sig en hjernerystelse samt skader i ansigtet. Oplysningerne om hændelsesforløbet kommer fra veninden.

Tydeligvis en hatecrime

Mateen Hussain fortæller til Out & About, at man tager hånd om ofret, og på alle måder er ham behjælpelig. Overfaldt er politianmeldt, og efterforskes som en hatecrime.

Ofret havde været til pride, og havde blandt andet lyserødt glimmer i ansigtet og håret. ”Vi er ret sikre på, at det er det, som giver anledning til, at de her mænd føler behov for at få afløb for deres sindssyge holdninger,” siger Mateen Hussain fra Sabaah, som også fortæller, at ofret ikke selv ønsker at stå frem.

”Han er meget klar i mælet omkring, at der naturligvis skal handles på det her, men det er en meget traumatiserende oplevelse for en ung fyr”, siger Mateen Hussain og uddyber betydningen af det voldsomme overfald for Sabaah og deres arbejde:

”Det her er noget af det værste, som kan ske for os i Sabaah. Vi har at gøre med en målgruppe, som afviger fra normen, der hersker i deres familier og vores bagland. Vi er netop sat i verden for at kæmpe imod og for at det her ikke skal ske”.

Se også: Kig forbi: Fokus på hatecrimes