ANMELDELSER

Gotta dance – En aften med dans og livsglæde

Foto: Camilla Winther

Musical: Det overdådige show Gotta Dance byder på en dansefest, hvor det er svært at sidde stille. En skøn hyldest til livsglæde og danselyst.

Det overdådige show er en hyldest til livsglæde og danselyst. Du kommer gennem både jazz, ballroom, swing og step komponeret af de største evergreen­komponister som Cole Porter, Irving Berlin og George Gershwin suppleret af et besøg i Paris til Edith Piaff og Juliette Gréco. Den musikalske ledsagelse forestås live af Tivolis Big Band og LiveStrings. Kom til dansefest. Svært at sidde stille for en gammel danser. Specielt når herrer danser med herrer.

Et vidunderligt potpourri med kendte sange krydret med virkningsfulde kulisser og betagende dans, der ophævede tyngdekraften. Danserne var svævende, og trodsende tyngdekraften havde de fin forbindelse med publikum med smil og mimik.  Jeg var imponeret, modsat den gamle sure skrædder, jeg kort talte med, som sagde, ”Der var lige lovligt mange arme”. Er det i grunden et kendt citat? Fra en sur og gammel, måske anmelder eller rivaliserende koreograf?

Lad dig forføre

Nå, men jeg lod mig nu forføre alligevel, og vil gerne anbefale, eller måske endda ordinere lidt livsglæde med en aften i Operahuset. Seks stjerner er næsten for lidt; derfor tilføjes mod traditionen et + i tidens ånd, da der var en lille lyserød homotråd gennem forestillingen. Tak. Så var der også noget for mig. Og det fik faktisk stort bifald.

Du vil få en aften, hvor du umiddelbart kan nyde musik, dans og scene uden forberedelse. Du vil genkende mange af de tredive numre, som er flot iscenesat, koreograferet og designet i både tidstypiske, moderigtige og farverige kostumer af Jon Morell. Det er et pletskud.

Tidløs og sorgløs

Fra første akt vil jeg fremhæve klassikeren ’Sous le ciel de Paris’, fra 1951 komponeret af Hubert Giraud og med tekst af Jean Dréjac. Denne opførelse fremføres med stor elegance og følsom indlevelse.

Fra anden akt vil jeg fremhæve ’Bewitched, Bothered and Bewildered’, som Miriam Mandipira synger med stor indlevelse og en stærk stemme, som Ella Fitzgerald i 1956. Melodien er fra en Rodgers and Hart musical ’Pal Joey’ (1940) og er optaget i the Great American Song Book.

Tidløs og sorgløs aften i Operaen med minder fra både Paris med sømandskostumer á la Jean Paul Gaultier og gamle klassiske musicals fra både Broadwayscenen og Hollywoodfilm med tophat, laksko og fejende flotte kjoler. Nyd det. Tiden flyver i selskab med denne fantastiske præstation i Operaen. #kglteater

Koreografi Gregory Dean / Iscenesættelse Gregory Dean / Scenografi og kostumedesign Jon Morrell / Lysdesign Lucy Carter / Dirigent Peter Jensen / Videografik Sebastian Troels Eskildsen / Komponister bl.a. George Gershwin, Irving Berlin, Cole Porter, Richard Rogers og mange flere / Solodansere Holly Dorger, Emma Riis-Kofoed, Jonathan Chmelensky, Andreas Kaas og Ryan Thomash / Sangere Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Miriam Mandipira, Mads Mathias og Caspar Philipson / Musikalsk ledsagelse Tivolis Big Band og LiveStrings /

Sidste forestilling Operaen, Store scene den 17. maj 2023.

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Gysende god musicalkomedie