SAMFUND

Gambia: Homoseksualitet eksisterer ikke

Gambias præsident,Yahya Jammeh og hans regering nægter at gå i dialog om landets homofobiske lovgivning.

Regeringen i Gambia afviser blankt at gå i dialog med EU om homorettigheder. ”Vi tillader ikke, at homoseksualitet eksisterer i Gambia”, udtaler landets udenrigsminister.

EU har skarpt kritiseret en ny lov i Gambia, der giver livsvarigt fængsel for homosex. En kritik som dog bliver afvist af den gambiske regering.

Loven, der blev underskrevet af præsident Yahya Jammeh i oktober måned i år, giver livsvarigt fængsel til mennesker, der gentagne gange er blevet dømt for at have haft frivillig sex med en af samme køn. Men også, hvor en af partnerne er hiv-positiv, handicappet eller mindreårig kan man idømmes livsvarigt fængsel.

– Vi afviser enhver form for dialog om spørgsmålet uanset, hvor megen støtte man truer med at tage fra os. Vi tillader simpelthen ikke, at homoseksualitet kommer til at eksistere i landet, udtaler udenrigsminister Balla Garba Jahumpa, ifølge nyhedstjenesten AP, i en tv-tale.

Udenrigsministerens anti-homo retorik ligger helt på linje med præsidentens. Præsident Jammeh betegnede i februar homoseksuelle som skadedyr.