SAMFUND

Facebooks udvidede kønskategorier tilgængelige i Danmark

M/K eller noget helt tredje? Nu kan transpersoner på Facebook med dansk sprogindstilling vælge mellem flere kønskategorier.

Ud over ’kvinde/mand’ er det nu muligt for transpersoner at vælge mellem 68 forskellige kønskategorier på Facebook i Danmark.
Facebook udvider i dag mulighederne for valg af køn på Facebook med dansk sprogindstilling. Når man skal definere sit køn, kan man nu vælge mellem 68 forskellige kategorier. Dermed giver Facebook transpersoner bedre mulighed for at udtrykke deres identitet gennem valg af køn. De er ikke længere begrænset til valget mellem ’kvinde/mand’, men kan under ’brugerdefineret’ vælge mellem 68 kategorier, som Facebook har udarbejdet i samarbejde med LGBT Danmark.
Ud over de nye brugerdefinerede kønskategorier kan de selv bestemme, hvem oplysningen om køn skal være synlig over for. De kan vælge, om informationen skal være offentlig, synlig for venner, synlig for grupper eller synlig blot for enkeltpersoner. Derudover kan man selv vælge indstilling for, hvordan Facebook skal omtale én (han, hun eller neutralt).
Kønsindstillingerne er et resultat af et tæt samarbejde mellem Facebook og internationale og nationale LGBT-organisationer. De nye indstillinger er et udtryk for Facebooks engagement i mangfoldighed i forhold til køn.
Læs mere her på den officielle Facebookside om mangfoldighed i forhold til køn: [Klik her]