KULTUR

Fup og svindel: Copenhagen Pride misbrugt

Copenhagen Prides navn er blevet misbrugt til uofficielle produkter.
Foto: TeeChip.com / screendump

En sag om misbrug af brandet ’Copenhagen Pride’ er under udvikling. ”T-shirten og de øvrige produkter er absolut ikke officielle, og man støtter absolut ikke Copenhagen Pride ved at købe dem”, siger Copenhagen Pride.

På Facebook har siden ’Support LGBT Rights’ i forbindelse med Copenhagen Pride i august 2017 og Copenhagen Winter Pride 2018 annonceret aggressivt for t-shirt, som bruger navnet ’Copenhagen Pride’. Links på opslagene fører til webshoppen TeeChip.com, hvor t-shirts, trøjer, krus med mere bliver solgt med teksten ’Copenhagen Pride’ og ’Copenhagen Winther Pride’.

Fake produkter

”Copenhagen Pride har ikke indgået noget formelt eller uformelt samarbejde med TeeChip, og vi er heller ikke blevet kontaktet af den eller de personer, der har valgt at sælge t-shirts i vores navn via TeeChip”, siger Copenhagen Pride kommunikationschef Thomas Rasmussen til Out & About.

To af de falske Copenhagen Pride-produkter til salg på TeeChipcom.
Foto: TeeChip.com / screendump

Elendig kvalitet

’Support LGBT Rights’ har 4.536 følgere på Facebook, som angiveligt tror, de støtter officielle LGBT-organisationer økonomisk ved køb af produkterne. Facebook siden ser meget dansk ud med et billede fra Nyhavn som coverbillede.

Out & About har haft kontakt med en kunde hos TeeChip, som købte en sort ’Copenhagen Pride t-shirt’ op til priden i august. Så var han klar til pride, og troede samtidig, at han støttede Copenhagen Pride økonomisk. Kunden ønsker at være anonym.

”Kvaliteten var elendig. Trykket begyndte at gå i stykker og falde af efter at være blevet vasket et par gange. Det kan jeg ikke anbefale andre at købe.”

Facebooksiden ‘Support LGBT Rights’ giver med sit coverbillede fra Nyhavn indtryk af, at være dansk. Men om det er tilfælder fremgår ikke på siden.
Foto: Facebook / screendump

Absolut ikke et officielt produkt

TeeChip en webshop hvor enhver kan gå ind og oprette sig, designe et produkt og derefter sætte det til salg. Derfor har Copenhagen Pride ikke umiddelbart et problem med selve butikken.

”Vi kan ikke udelukke, at personen der har designet t-shirten måske har handlet i god tro. Men uanset hvad, så går man ind og låner vores event-navn ved at lave t-shirts med teksten “Copenhagen Winter Pride 2018” – uden en forudgående aftale om dette – og det er klart, at vi betragter det som problematisk, når den her t-shirt aktivt promoveres og sættes offentligt til salg. Det kan give et forkert billede af, at man er med til at støtte Copenhagen Pride ved at købe produktet, og det kommer jo også til at se ud som om, at t-shirten er “officiel”, hvilket absolut ikke er tilfældet”, siger Thomas Rasmussen til Out & About.

‘Support LGBT Rights’ annonce på Facebook.
Foto: Facebook / screendump

Annoncerer stadig

Thomas Rasmussen fortæller også, at Copenhagen Pride har kontaktet TeeChip og anmodet om at få t-shirten og de øvrige produkter fjernet eller teksten ændret. Lige nu afventer man svar.

I mellemtiden annoncerer ’Support LGBT Rights’ stadig på Facebook. De har ikke besvaret Out & About henvendelser.