RAINBOW BUSINESS DENMARKSAMFUND

Friske kondomer til folket

Claus Christensen fra AIDS-Fondet var i dag på rundtur med friske kondomer til alle barerne.

I dag slår barerne endelig dørene op efter næsten fire måneder uden en gæst. AIDS-Fondet har derfor været rundt med friske forsyninger af kondomer, så der er fyldt op til, hvis gæsterne efter mere end fire måneder hjemme skulle have lyst til mere end en kold fadøl.

Nu ser det endelig ud til at foråret for alvor har fat i Danmark og solen er begyndt at varme. Der er lettet på Corona-begrænsningerne og øllet kan igen flyde fra hanerne på LGBT+ barerne landet over. Så nu har du muligheden for at skifte sexlegetøj og internetbekendtskaber ud med et rigtigt menneske eller måske flere.

Gratis kondomer til barerne

AIDS-Fondets forebyggelseskonsulent Claus Christensen har derfor været turen rundt på alle LGBT+ barer for at sikre sig, at der er fyldt godt op med friske gratis kondomer. Kondomer som er sponsoreret af Rainbow Business Danmark.

”Kondomer er vigtige på en bøsse-bar. Barerne er et mødested og et opsamlingssted – og ligesom gode venskaber kan indledes over en bajer, så kan en tur i kanen også”, udtaler Claus Christensen, der er forebyggelseskonsulent og rådgiver i Checkpoint, som er AIDS-Fondets rådgivnings- og testtilbud til unge mellem 15-29 og LGBT+ personer i alle aldre.

Sex er stadig sundt

”Sex er godt. Sex er sundt”, udtalte Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm i april sidste år. Det er det stadigvæk.

Men ligesom vi bruger håndsprit og mundbind som forholdsregler under Coronaen så skal der også tages forholdsregler når vi dyrker sex.

”Måske vi kan lære lidt af Corona, hvor vi alle sammen er blevet overordentlig gode til at undgå smitte og blive regelmæssigt testet. Det er faktisk præcis samme formel der gør sig gældende, når man skal sørge for at holde sig fri for sexsygdomme – beskyttelse og test,” siger Claus Christensen.

Og mon ikke vi alle efterhånden trænger til en god fest.

 

I anledning af barernes genåbning blev der fyldt op med friske kondomer.

AIDS- Fondets Checkpoint tilbyder gratis, anonym rådgivning og test i Vestergade i København. Samme tilbud findes også i Odense, Aarhus og Aalborg. Bestil til hos Checkpoint her.

Læs også: Aalborg får LGBT+ Rådgivning