KULTUR

Frederiksberg støtter Copenhagen 2021

Ved World Outgames i København i 2009 deltog tusinder fra hele verden i sportskonkurrencer. De satte deres præg på byen i de dage eventen varede. Her en glad vinder fra Australien.
Foto: Brian Kjær Capkan

Kultur- og Fritidsudvalget i Frederiksberg Kommune besluttede mandag aften at bevilge 175.000 kr. til forsøget på at realisere Copenhagen 2021.

Frederiksberg Kommune har gennem de sidste år været startsted for Copenhagen Pride, og nu melder kommunen sig blandt støtterne af Copenhagen 2021, og det vækker glæde hos arrangørerne.

”Vi glæder os over politikernes opbakning. Den er afgørende for, at vi kan vinde værtskabet for de to events”, lyder det fra Lars Christian Østergreen, som er sekretariatschef i Happy Copenhagen. ”Vi håber på at kunne invitere hele verden til en uforlignelig fest, når Copenhagen 2021 løber af stablen.”

Copenhagen 2021 er navnet på den event, som Copenhagen Pride og Pan Idræt ønsker at skabe ved at vinde værtskabet for WorldPride og EuroGames i 2021. De to organisationer har i den forbindelse stiftet projektorganisationen Happy Copenhagen for at varetage budfasen og afviklingen.

”Copenhagen 2021 bliver en vigtigt markering af København som LGBTQ-venlig hovedstad,” fortæller Lars Christian Østergreen. ”Men når tusindvis af turister tager del i vores fejring af WorldPride og EuroGames, så giver det jo også et økonomisk afkast til både København og Frederiksberg.”

Den socialdemokratiske politiker Gunvor Wibroe i Frederiksberg Byråd stillede i januar beslutningsforslaget om at støtte projektet, blandt andet med henvisning til at 2021 markerer 25-årsjubilæet for Copenhagen Pride.

I starten af januar støttede samtlige syv borgmestre i Københavns Kommune op om projektet. Det skete i et fælles støttebrev, stilet til medlemmerne af InterPride, som på sin generalforsamling til oktober stemmer om værtskabet for WorldPride. I brevet skriver de syv borgmestre eksempelvis, at Københavns Kommune er ”fast besluttet på at gøre dette til en event i verdensklasse, som forandrer folks liv – i København og ude i verden.”

European Gay & Lesbian Sports Federation vil i marts 2018 beslutte, om København skal være værter for EuroGames i 2021.

Vinder København og Frederiksberg værtskabet for begge events, er det første gang nogensinde, at EuroGames og WorldPride kombineres til én event.