KULTUR

Frank Jensen afviser at gå ind i Cosy-sagen

Foto: Pilu Ottosen

For en måned siden trak det store overskrifter i pressen, da der blev sat spørgsmålstegn ved hvorvidt indskrænkningen af bevillinger i nattelivet i dele af Indre By var lovlig. Siden har skandalen været kastebold mellem politikere, bevillingsnævn og politi.

Næstformand i Bevillingsnævnet, Leif Donbæk (SF), var ude at undskylde, at man ikke partshørte Cosy, inden man indskrænkede barens åbningstider med 4 timer om morgenen, men pointerede samtidig, at beslutningen ikke var til diskussion.

Formanden for Bevillingsnævnet, Carl Christian Ebbesen (DF), som også er kultur- og fritidsborgmester i København, er siden kommet med modstridende og fortrolige udtalelser i Cosy-sagen til pressen.

Endelig har Camilla Lantz, der ejer Cosy, haft kontakt med sin advokat, Allan Steen Lynge, der mener, at der er tale om ulovlig praksis, når man uden varsel fjerner 4 timer fra Cosys åbningstid.

Nu har Camilla Lantz fra Cosy så sendt en lang og udførlig beskrivelse af forløbet omkring indskrænkningen af åbningstiderne til overborgmester Frank Jensen (S), og bedt ham se på sagen.

Overborgmester vil ikke gå ind i sagen

Frank Jensen skriver i et svar til Camilla Lantz, at han kan godt forstår, at hun både er vred og skuffet over beslutningen i Bevillingsnævnet, men at Bevillingsnævnet hører til i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Han uddyber desuden, at styreformen i Københavns Kommune betyder, at Frank Jensen som overborgmester, hverken kan eller må gå ind i en sag på en anden borgmesters forvaltningsområde. Han afviser dermed at gå ind i sagen.

Frank Jensen lover dog at sende henvendelsen videre til kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), og vil bede borgmesteren eller forvaltningen svare på den henvendelse og kritik, Camilla Lantz har rejst.

Dermed har skandalen igen skiftet hænder og er tilbage på Carl Christian Ebbesens bord.

Klapjagt

Noget tyder imidlertid på, at der også er lokale beboere, der kører klapjagt på barerne i området. Blandt andet har de oprettet en Facebook-gruppe for kvarteret, hvor man opfordrer folk til at skrive klager direkte til Bevillingsnævnet, og gå uden om politi og Miljø- og teknikforvaltningen, som ellers er normal kotume.

Efter et møde med Finn Clausen, som er formand for beboerbestyrelsen i området, ville Camilla Lantz gerne have et referat op på Facebook-gruppens side, så beboerne kunne se, at der var startet en dialog, men det afviste beboerbestyrelsen; det kan altså se ud som om, de har en skjult dagsorden, eller ikke ønsker dialog.

Én ting er imidlertid sikkert: Det sidste ord i denne sag er ikke sagt endnu.

 

Læs også: Ejer efter bevillingsballaden: Det handler ikke om Cosy

Se også: Bevar Cosy bars åbningstider som de ALTID har været