SAMFUND

Første norske homopar gift i kirken

Da parret kyssede udbrød der spontan jubel i den fyldte kirke.

Kort efter midnat skrev det norske homopar Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs historie, da de blev gift i Eidskog Kirke.

For 36 år siden mødte parret hinanden, og for 16 år siden tog Kjell Frølich Benjaminsen (63) mod til sig, og friede til sin Erik Skjelnæs (70), og fik et betinget ja. Erik ville nemlig giftes i en kirke, og så måtte parret vente.

“Dagen i dag er historisk på flere måder. I dag fejrer vi at lesbiske og bøsser endelig kan gifte sig i kirken”, sagde sognepræst Bettina Eckbo.

“Og så fejrer vi jer. I er historiske sammen”, sagde hun henvendt til parret.

”Kærligheden er velvillig, den tåler alt og udholder alt. Her har man været sammen i 36 år, og siger: ”Ja, jeg vil fortsat have dig.”

Derefter kom det alle havde ventet på: Efter 36 år gav Kjell og Erik hinanden deres ja. Da parret kyssede udbrød der spontan jubel i den fyldte kirke.

Efter vielsen overrakte præsten ægteparret en buket blomster fra statsminister Erna Solberg (H).

”Jeg tror jo stadig. Vi kunne ikke melde os ud af kirken, bare fordi der er nogle, som ikke er enige med os”, sagde Kjell til pressen efter vielsen.

”Størst af alt er kærligheden. Kærligheden sejrer til sidst”, tilføjede han.

For et år siden blev det vedtaget, at homoseksuelle må gifte sig i kirken i Norge. Men der skulle først vedtages et nyt vielsesritual, før det første par kunne vies. Det skete mandag.