KULTUR

Flygtninge i Holland skal have LGBT-undervisning

Holland bliver betragtet som et af de mest progressive lande inden for LGBT-rettigheder. Nu vil de undervise flygtninge i emnet.
Foto: Amsterdam Marketing / iamsterdam

Den hollandske uddannelsesminister har annonceret, at der skal uddeles LGBT-undervisningsmateriale på landets asylcentre.

Asylansøgere i Holland skal have undervisning i landets LGBT-miljø. Det har den hollandske uddannelsesminister Jet Bussemaker for nylig meldt ud.

Ministeriet planlægger at levere det samme undervisningsmateriale om LGBT-emner til asylcentrene, som skolebørn  – og unge bliver undervist med, inden for de næste par uger. Derefter vil det være op til de enkelte centre at stå for undervisningstimer og diskussionsgrupper.

Tiltaget kommer bl.a. på baggrund af, at fem LGBT-flygtninge i slutningen af 2015 blev overfaldet af andre flygtninge i et asylcenter. Undervisningen skal understrege, at diskrimination af LGBT-personer ikke bliver tolereret i landet, siger Jet Bussemaker til avisen Trouw.

“Vi må ikke være naive. Flygtninge kommer fra lande, hvor rettigheder for homoseksuelle ikke er en selvfølge, og hvor kvinders rettigheder ikke altid er accepterede,” siger uddannelsesministeren til Trouw.