SAMFUND

Fluid Festival – En fejring af kvinder, genderqueers og non-binære

Fluid Festivalen byder på et hav af musikalske oplevelser.                                   Foto: Fluid Festival

26 koncerter, Writers Voice med 22 forfattere og politiske talks med aktivister fra hele verden.
Fluid Festival er en del af Copenhagen2021/WorldPride og løber af stablen 13-21 august.
Location: Gl. Strand København

På en af ​​de smukkeste pladser i centrum af København afholdes ni-dages Fluid Festival med et farverigt program med over 150 forskellige kunstnere og aktivister fra hele verden. Programmet vil afspejle og repræsentere festivalens navn og vil omfavne, respektere og udfordre forståelsen af ​​kønsudtryk, seksuel orientering og kønsidentitet.

“Vi ønsker at skabe en festival, hvor vi hylder kvinder, queers og nonbinære. Hvor vi vil omfavne  forskellighed i ordets bogstavelige forstand. Her skal ingen afgøre eller definere den rigtige måde at identificere sig eller være i verden på. Vi er både den store hyldest og festen, men vi er også en aktivistisk festival med en specifik dagsorden”, fortæller festivallens leder Janne Juul til Out & About.

Fluid Festival er gået sammen med Talk Town (en debatfestival om køn, ligestilling og feminisme) om hver eftermiddag at afholde talks med aktivister fra hele verden. Her gives der plads til erfaringer og vinkler på identitetspolitiske temaer så der  skabes et rum bygget på nysgerrighed og dialog.

Writers Voice

Som noget helt nyt præsenterer Fluid Festival det daglige spot – Writers Voice. En scene, hvor 21 forfattere, dramatikere eller digtere får plads til at læse uddrag af deres tekster. Tekster, der fokuserer og berøre temaer og tanker om at leve som LGBTQ+ person, om køn og normer.

“Alle tekster og tanker vil have deres eget rum uden Q & A. Et rum der skal opleves og deles, men som ikke skal forsvares”, fortæller Janne Juul.

“Som dag bliver til aften, starter vores musikprogram og vi vil skabe smukke sommeraftenener med koncerter, som afspejler en bred vifte af musiske genrer, stilarter og udtryk. Det hele i vidunderlige omgivelser ved Frederiksholms Kanal med store loungeområder, spisepladser, barer, tømmerflåder – indrammet af Mads Vegas’ lysinstallation Eternal Sundown”, udyber festivalens leder Janne Juul.

Festivalen vil give rig mulighed for oplevelser, møder, underholdning, nærvær, kærlighed, fest – en enestående mulighed for at være præcis den, du er, i den sikre forståelse af at #YouAreIncluded.

Du kan finde hele festivalens program lige her. Her kan du også downloade festivalens app med alle programtider.

 

Læs også: The Danish Girl bliver til ballet