SAMFUND

Fagbevægelsen skal støtte LGBT+ personer

Tom Elnes Christensen.

Undersøgelser har gennem årene vist, at mange LGBT-personer i mere eller mindre grad ikke føler, at de kan være sig selv på deres arbejdsplads.

”Og de fleste LGBT-personer tror ikke, at de kan få hjælp af deres fagforening, når de har problemer med at trives på deres arbejdsplads, og de ikke føler, at de kan være sig selv. Men det kan de. For når nogen ikke har det godt på deres arbejdsplads, så handler det jo om, at vi skal have gjort noget for at forbedre arbejdsmiljøet,” lyder det fra den 46-årige Tom Elnes Christensen i en ny podcast på Regnbueland, lavet af journalisten Bjarne Henrik Lundis.

Tom Elnes Christensen er selv bøsse og er ansat i en lokalafdeling af fagforbundet 3F.

(Artiklen fortsætter under podcasten)

Han har i mange år arbejdet på, at fagbevægelsen engagerer sig i de vilkår, som LGBT+ personer har. Derfor har han blandt andet deltaget flere gange sammen med fagbevægelsen i Copenhagen Pride.

”Det er vigtigt, at fagbevægelsen er synlig i priden og andre steder, så LGBT+ personer oplever, at fagbevægelsen gerne vil hjælpe dem, hvis de har behov for det. Fagbevægelsen har jo netop som opgave at hjælpe sine medlemmer og hjælpe de svageste,” som Tom Elnes Christensen udtrykker det.

Han fortæller, at mange fagforbund og lokale fagforeninger bakker op om at støtte LGBT+ personer og LGBT+ miljøet. Men han oplever desværre også, at der er enkelte fagforbund, som har trukket deres støtte til arbejdet.

”Jeg tror, at nogen af dem ikke synes, at det er så meget en win-win-situation, som det har været tidligere. Men de udfordringer og problemer, vi har som LGBT+ personer, forsvinder jo ikke af den grund. De er der stadig. Og det er jo netop, når man møder modstand, at man skal fastholde sin støtte, og at der for alvor er brug for den,” understreger Tom Elnes Christensen.

Han voksede op i en lille forstad til Aalborg og troede, at alle her var heteroseksuelle. Han var derfor overbevist om, at han også skulle giftes med en kvinde og have børn, selv om han godt vidste, at han var anderledes.

Mødet med to kvinder, som begge havde oplevet, hvilke drastiske konsekvenser det kan have, når ens partner lever i skjul som bøsse, fik dog Tom Elnes Christensen på andre tanker. Han blev klar over, at der ikke var nogen vej udenom: Han måtte leve i overensstemmelse med den, som han var – nemlig som åben bøsse.

Men da han selv har oplevet, hvor svært det kan være, vil han gerne hjælpe andre LGBT-personer, så de også kan leve det liv og med den person, som de gerne vil.

 

Se også: Sprang ud som lesbisk som 53-årig