SAMFUND

Er der plads til fetichmiljøet i Copenhagen Pride?

Fetichmiljøet var også i år rigt repræsenteret i paraden under Copenhagen Pride. Det har ført til kritik fra Dansk Regnbueråd og Jim Lyngvild.
Foto: Henrik Dencker

SLM København svarer igen på Dansk Regnbueråds kritik af, at fetichmiljøet er skadeligt for “vores” sag ved, at de åbent udstiller deres fetich, mens børn og familier ser på.

“Ingen i vores fetichmiljø skal udelukkes, udskammes eller gøres til et hadeobjekt i befolkningen, blot for at være den de er eller for at tilhøre en subkultur i LGBT+ miljøet. Vi accepterer ikke, at man prøver at skabe revner i et langt og aktivt sammenhold for hele LGBT+ familien. Det kommer aldrig til at lykkes. Læderbøsser, gummifyre, skinheads, puppyer og andre fetichmænd over hele verden er synlige og fortsat klar til at kæmpe for lighed og mod fordomme”.

Sådan skriver fire tidligere og den nuværende præsident for SLM Copenhagen i et åbent brev, som svar på en kommentar fra Dansk Regnbueråd på de sociale medier.

Her skriver Regnbuerådet,

”Kink er fint. Ha’ det sjovt, hvis det er det, der tænder dig. Det har ingen plads i en event, der inviterer børn og familier til at deltage. Det er selvoptaget, sagsskadeligt og så rektalt retrakteret at man må korse sig”.

Åben sex på gaden

Kommentaren var også en støtte til Jim Lyngvilds Facebookopslag fra 25. august omkring mænd i fetich til Copenhagen Pride (i dette tilfælde i puppy-masker), hvor han udtaler følgende:
”Spørgsmål… er det bare mig der er tantet?? Man kan kalde det frisind, Pride, nye tider osv… men man kan også kalde det hvad det er… sexlege udstillet for alle! Hvad bliver det næste, åben sex på gaden, for det er jo også noget børn må vænne sig til… #ladbørnværebørn Ps. Det er sjovt hvordan mange af de ÅÅÅÅH så gode mennesker, der HIMLER op om Simon Spies, samtidig klapper i deres hænder og HYLDER denne form for mangfoldighed…”.
Kommentaren er ledsaget af et billede af en lille pige, som åbenlyst morer sig med at kigge på tre puppyer på gaden.

“At tænke sex ind i et barns glæde over et sjovt optog er direkte forkasteligt. At Dansk Regnbueråd og Jim Lyngvild ikke formår at skelne mellem at være sexet klædt på og at have sex, må stå for deres egen regning”, skriver præsidenterne videre i brevet.

Nedladende kommentarer

“Vi er som nuværende og tidligere ledere af vores fetichmiljø nødt til at tage den dybeste afstand fra de holdninger, som Dansk Regnbueråd og Jim Lyngvild fremturer med. De har medført masser af nedladende kommentarer om vores miljø, og retten til at være de personer som vi er, – også offentligt. For os er vores visuelle udtryk en del af vores identitet som LGBT+ personer, lige som andre for eksempel bruger tatoveringer som et udtryk for deres identitet”, hedder det videre i brevet.

“Vi har hver især en vigtig rolle i vores fælles fortælling. – Også os der er en del af fetichmiljøet. At påstå, at fetich ikke har en plads i Copenhagen Pride, er både noget vås og historieløst. Fetichmiljøet er en essentiel del af LGBT+ miljøet og LGBT+ fetichmiljøet tilmed er ældre end pridebevægelserne! I New York spillede fetichmiljøet en stor rolle i Stonewall-optøjerne i 1969, der førte til pride marcher overalt i verden. SLM København har naturligvis i flere år været en del af Copenhagen Pride. Ligesom vores broderorganisationer i blandt andet Stockholm og Oslo også går med i paraderne dér. Det er særdeles vigtigt, at vi fortsat viser vores synlighed og vores ret til at være dem, vi er i paraderne”

Hos Copenhagen Pride, der arrangerer Copenhagen Pride Week, mener man godt der er plads til fetichmiljøet. Også i Paraden. Det slog Pridens politiske forperson ; Lars Henriksen tydelig fast i en pridedebat under årets menneskerettighedsprogram.

Mere om SLM København finder du her.
Læs også: Minoriteter i alle afskygninger – flot færøsk film festival