Dansk HOMO-HistorieSAMFUND

Endnu en politiker i kamp mod regnbueflaget

Slagelses viceborgmester, Villum Christensen (LA).
Foto: Profilbillede fra Villum Christensens Facebook

I sidste uge var det Kristendemokraternes Stig Grenov, der var sur over, at Hørsholm Kommune flager med regnbueflaget. Nu er det Slagelses viceborgmester, Villum Christensen (LA), der har fået regnbueflaget galt i halsen.

Villum Christensen skriver på sin Facebook den 22. august:

”Skal kommunen flage med regnbueflaget?

Jeg havde 4 vielser i går på rådhuset, og må sige at jeg skulle synke en ekstra gang, da jeg efterfølgende så det officielle Gay Pride Flag – symbolet for LGTB+ bevægelsen – blafre på rådhusets flagstang.

Min betænkelighed har intet med manglende anerkendelse af, at man kan med rette slå et slag for frisind og tolerance, – men mere tanken om, at vores nationale fællesskabssymbol, dannebrogsflaget skal fortrænges af et symbol for en interesseorganisation.

Man kunne spørge, hvad er forskellen på at andre afgrænsede samfundsgrupper som Ældresagen fremfor transkønnede, eller i yderste tilfælde Black Panter bevægelsen kan argumentere for retten til at få et flag op. De symboler vi flager med ved offentlige bygninger bør vel være neutrale (og dermed også upolitiske) fællesskabssymboler.

Hvad synes I?”

 

Over 800 kommentarer

Villums indlæg har her tirsdag fået over 800 kommentarer på Facebook, blandt andet fra Liberal Alliances tidligere partileder Anders Samuelsen. Han skriver:

”Ja da. Det er liberalt at omfavne mangfoldighed, frisind og grundlæggende rettigheder. Og når kongehuset kan stille sig både foran og bagved de farver som de gør i disse dage så kan Slagelse også. Kæmp for noget andet end et forbud med regnbueflag i Slagelse ❤️🏳️‍🌈”

 

Du kan se alle kommentarerne her.

 

»Som politiker synes jeg, at man skal have lov til at have en mening om det her. Kan den her særbehandling for minoriteter ikke blive for voldsom, hvis den skal havne på en kommunal flagstang? Det er diskussionen værd«, siger Villum Christensen til B.T.

 

Læs hele artiklen fra BT her.

 

Læs også: Kristendemokrat til kamp mod regnbueflaget