Dansk HOMO-HistorieSAMFUND

Kristendemokrat til kamp mod regnbueflaget

KD-kandidat Stig Grenov er stærkt imod, at Hørsholm Kommune flager med regnbueflag.

Kristendemokraternes Stig Grenov er sur over, at Hørsholm Kommune flager med regnbueflaget. Den tidligere partileder mener ikke, at regnbueflaget inkluderer hans heteroseksuelle livsførelse.

Stig Grenov er ikke færdig med politik, efter han i 2019 forlod formandsposten for Kristendemokraterne.

Han stiller op for Kristendemokraterne til det kommende kommunalvalg i Hørsholm. Og her er han gået til angreb på regnbueflaget, som i anledning af WorldPride vajer over det gamle rådhus i Hørsholm.

Kristendemokraten mener, at regnbueflaget ekskluderer ham og hans heteroseksuelle livsførelse.

”Det er en total sammenblanding af civilsamfund og offentlig myndighed, når eksempelvis Hørsholm Kommune vælger at flage med regnbueflag under pride-ugen,” skriver Stig Grenov i Frederiksborg Amts Avis.

Se artikel her.

”Som kristendemokrat vil jeg kæmpe for de borgerlige frihedsrettigheder for alle uanset seksualitet, hudfarve eller religiøs baggrund. Men fra offentlig myndighed skal der flages med det eneste flag, der repræsenterer os alle – Dannebrog. Pride-fanen derimod inkluderer hverken mig eller min heteroseksuelle livsførelse. Tværtimod kaldes det for hetero-sexistisk, hvis jeg kommer til at nævne, at jeg tilhører flertallet,” skriver Stig Grenov.

Borgmester uenig med KD-kritik

Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), undrer sig over, at man kan føle sig ekskluderet af regnbueflaget.

Den konservative borgmester siger til Frederiksborg Amts Avis, at han er stolt over, at Hørsholm Kommune er med til at sætte fokus på den diversitet, der findes i samfundet.

”Jeg har det faktisk rigtig godt med, at vi flager med regnbueflaget, og jeg synes, det er meget ordentligt. Som kommune skal vi være med til at markere, hvad der sker i samfundet,” siger borgmesteren.

Stig Grenov siger til avisen, at han vil kæmpe for, at man må mene, det man vil, men at han synes, det er en glidebane at flage med andet end Dannebrog fra offentlige bygninger og spørger:

”Hvad bliver det næste, vi skal flage med? Greenpeace eller Blå Kors? Kristendemokraterne mener, at Hørsholm skal flage med Dannebrog. Den fane inkluderer os alle uanset seksualitet, religion eller herkomst.”

Morten Slotved melder sig igen helt uenig og fortæller til avisen, at man faktisk i fremtiden muligvis vil flage med andre flag end Dannebrog og regnbueflaget. Derved svarer han på Kristendemokratens retoriske spørgsmål og siger:

”Det næste kunne være, at vi flager med Grønlands eller Færøernes flag for at markere rigsfællesskabet. Vi skal selvfølgelig overveje, hvad vi kan hænge i vores kommunale flagstang, men samfundet udvikler sig hele tiden, og den udvikling, som vi i det her tilfælde ser i forhold til diversitet, er vigtig. Derfor er det også vigtigt at markere, at det er noget, vi som kommune støtter op om,” siger den konservative borgmester.

Stig Grenov til valgmøde arrangeret af Out & About, tilbage i 2011.
Foto: Claudia Kent

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Stig Grenov har været på krigsstien i LGBT+-spørgsmål.

I 2015 gik han til angreb på homoseksuelles adgang til kunstig befrugtning og få børn. Og han kaldte homoseksualitet for ”unaturligt.”

Læs også: Homoseksuelle forældre er ikke en positiv indflydelse

I 2014 var det Conchita Wurst og Eurovision Song Contest, som stod for skud. Stig Grenov mente sågar, at Danmark skulle trække sig ud af Eurovision Song Contest.

Læs også: Dansk parti i homo raseri boykot melodi grand prix