En stemme der skal høres

Foto: Facebook

Husker du ‘Sami’ fra ‘Oprør fra Ghettoen’? Den unge minoritetsetniske fyr er nu på Facebook med en dybt personlig side, hvor han fortæller om sit liv. Han er stadig anonym, som han var det i ’Oprør fra Ghettoen’. –Fordi det desværre er nødvendigt.

På Facebooksiden lægger ’Sami’ hårdt ud med det helt logiske spørgsmål: ”Hvem er han egentlig?”

’Sami’ fortæller om sig selv, at ”udover at være en minoritetsetnisk fyr, er jeg også homoseksuel. Hvorfor er det relevant at fremhæve tænker du sikkert? Ja, hvorfor er den seksuelle orientering værd at bide mærke i?”

’Sami’ uddyber sit svar:

”Det er den fordi, den imidlertid ikke er sammenstemmende med mit kulturelle ophav. For mig er den homoseksuelle orientering kun et brudstykke af min identitet, af hvilken årsag den ikke burde være udslagsgivende for min livsudfoldelse, men når der figurerer en fordømmelse af den seksuelle orientering som homoseksuel, så er det vel kun naturligt, at det blokerer for den generelle livsudfoldelse, når jeg skal gå og være ekstremt varsom i alle mine handlinger”.

Ære, skyld og skam

At livet som homoseksuel med minoritetsetnisk baggrund kan være meget svært og komplekst, er ingen hemmelighed. Men for mange er det også et emne vi måske ikke ved så meget om, og som forplumres af andre emner i samfundsdebatten.

”Af sikkerhedsmæssige årsager vil jeg derfor ikke gå i dybden med at fortælle informative detaljer omkring, hvem jeg er, men forhåbentligt vil denne Facebook-side give jer et indblik og en idé om hvilken person jeg er, hvilke værdier jeg rummer, gennem mit ønske om at italesætte en kompleks problemstilling, der desværre indeholder flere dilemmaer end man lige umiddelbart skulle tro” skriver ’Sami’ og fortsætter:

“Som en minoritetsetnisk homoseksuel fyr, er der nemlig (i mit tilfælde) flere ting på spil ved at udleve en fri og åben homoseksualitet. Ære, skyld og skam er kerneelementer, jeg fortæller om og ligeledes beretter jeg omkring en meget mørk, meget tragisk tid, hvor tanker om selvmord for alvor blev en realitet”.

Opbakning fra Sabaah

Sabaah arbejder til daglig med de problemstillinger, ’Sami’ kommer ind på, og på Facebook siger de om hans projekt:

”Vi støtter 100 % op om ‘Sami’s projekt og vi vil anbefale jer alle derude at følge ham, for at få et unikt indblik i en problemstilling der alt for ofte ignoreres i den danske mangfoldighedsdebat”.

Læs også: Sabaah – frontkæmper med vokseværk