Dronningens 50-års jubilæum fejres i Tivoli til maj

Pressefoto.

Den første store offentlige fejring af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum finder sted i Tivoli den 21. og 22. maj 2022.

Tivoli fejrer Hendes Majestæts Dronningens 50-års regeringsjubilæum lørdag 21. maj. Det sker med festlige aktiviteter for alle i forlystelseshaven og en balletgalla i Koncertsalen med dansere fra bl.a. Hamburg Ballett, Royal Ballet i London, Paris Opera, New York City Ballet og Den Kongelige Ballet.

En del af forestillingen består af værker af den amerikanske koreograf John Neumeier fra Hamburg Ballett, som har haft særlig kunstnerisk betydning for dronningen. Balletgallaen er i tre akter, og undervejs præsenteres solodansere fra verdens førende balletkompagnier med uddrag af balletter, som viser de forskellige kompagniers særegne historie og tradition.

Gallaforestillingen den 21. maj bliver overværet af Hendes Majestæt Dronningen sammen med medlemmer af den kongelige familie. Og for dem, der ikke får sikret sig billet til Koncertsalen, vil hele balletgallaen blive vist live på storskærm på Plænen.

Festdagen afsluttes med fyrværkeri. Balletgallaen opføres både den 21. og 22. maj, og billetterne sættes i salg den 9. februar kl. 10.00.

Der er hermed udsigt til den første større offentlige fejring i anledning af dronningens 50-års regeringsjubilæum. Dronning Margrethe blev Danmarks regent den 14. januar 1972. Men på grund af covid-19 blev er en række af de planlagte offentlige fejringer af dronningens regeringsjubilæum blevet udsat.

Se også: Dronningens 50-års regeringsjubilaeum markeres med ny-mønt

Læs også: 50 år på tronen fortalt i smykker