KULTUR

Dronning Elisabeths fætter springer ud som biseksuel

Lord Ivar Mountbatten og James Coyle foran parrets bolig Bridwell Park.
Foto: Twitter@Sisteridw

Lord Ivar Mountbatten, fætter til Dronning Elisabeth og tip-tip-tip-oldebarn af Dronning Victoria, er sprunget ud som biseksuel som det første medlem af den royale familie i Storbritannien.

”Jeg har kæmpet med min seksualitet, og gør det på nogle områder stadig. Det har været en lang rejse at nå så langt,” siger Dronning Elisabeths fætter til engelske Daily Mail, og tilføjer; ”Jeg undertrykte det.”

Men i en alder af 53 og lykkeligere end nogensinde, har Dronning Elisabeths fætter Lord Mountbatten fundet ny kærlighed og nyder livet.

Dronning Elisabeths fætter,  Lord Mountbatten mødte sin partner James Coyle, som er leder af kabinepesonalet i et flyselskab, på en ferie i Schweitz.

Da parret mødte hinanden var James åben homoseksuel, mens Lord Ivar stadig var i skabet. Det er vigtigt for James med gennemsigtighed og åbenhed i livet:

”Hvis jeg skulle være sammen med ham, skal det være åbent overfor venner og familie. Jeg ønskede, at vi skulle være ærlige, og ikke skjule noget, og ikke være andet end vi er.”

Så der var altså ikke andet at gøre for Lord Mountbatten end at springe ud.

Lord Mountbatten giftede sig med sin første kone Penny i 1994, men siger, at han var helt åben overfor hende omkring sin seksualitet fra starten.

”Penny vidste det før vi blev gift. Jeg fortalte hende jeg er biseksuel, og at min tiltrækning går begge veje,” fortæller Lord Mountbatten.

”Vi havde masser af sjov, vi har tre fantastiske døtre, og jeg fortryder intet i mit liv,” fortsætter han.

Penny bor ganske tæt på, og besøger stadig sin eksmand. Deres tre døtre har fuldt ud accepteret faderens nye liv.

 

Læs også: Går du og overvejer, om du er bøsse eller biseksuel

Se også: Første homoseksuelle ægteskab nogensinde i det britiske monarki