ANMELDELSER

Drengen og drag’en

Queen Mystique er dragqueen og lever i Dragaville, men en dag falder hun ned i Allanby 1. Hun falder ned og sidder fast i et træ, heldigvis kravler drengen Ask op i træet i sin flugt fra nogle lede mobber fra skolen. Ask hjælper Queen Mystique, og til gengæld hjælper hun Ask med at tro på sig selv.

I Allanby 1 må mænd ikke gå i kjole, det må man faktisk ingen steder i landet Miwaki. Eller det troede Ask, indtil han mødte Queen Mystique. Queen Mystique fortæller om byen Dragaville, hvor alle, der ikke kan være andre steder, bor. Hendes opgave er at hente alle de eksistenser, som ikke passer ind i alle de byer, hvor det er forbudt at være anderledes.

Det er ikke for drenge

Ask elsker at danse, men kun hans mor har set ham danse. Hans far mener, at Ask bare skal tage sig sammen og være mand. Faren er hård og Ask er bange for ham, men bliver ved med at danse, selvom hans far mener det kun er for piger.

Danseprøven

Queen Mystique tager med hjem til Ask, da hendes vinger er gået i stykker. Hun overtaler Ask til at deltage i en dansekonkurrence og lover, at hun vil være ved hans side. Ask har problemer med at blive mobbet, jagtet og ydmyget, hvilket Queen Mystique bliver vidne til. Derfor bliver hun ved Ask side og hjælper ham gennem danseprøven, ved igen og igen at fortælle ham, hvor dygtig han er.

Troen på dig selv

Om Ask går videre, må du læse bogen for at finde ud af, men historien fortsætter med at Queen Mystique prøver at få Ask til at tro på sig selv. Hun går ind i kampen for at få ham overtalt til, at han gerne må sige fra, at man godt kan være sød mod andre uden at blive drillet eller at man skal bruge det man er god til.

Tegninger

Bogen er en letlæselig historie, med tegninger på ca. halvdelen af siderne. Tegningerne er skønne og følger historien, hvilket gør bogen kunne være en højtlæsningsbog. Historien er for alle fra teenage-alderen til en på 100. Den er sød, og er til alle mennesker som kan føle sig anderledes.

Kommer der en fortsættelse..?

Jeg nød at læse bogen, også folk der ikke læser så meget, vil kunne følge med i denne historie. Det er som sagt letlæseligt sprog, dog slutter bogen lidt specielt. Jeg tænker umiddelbart at det må være fordi der kommer en efterfølger, men det er nu lidt synd, at historien ikke bliver afsluttet. Så hvis du kan abstraherer fra slutningen, så skal du læse ‘Drengen og drag’en’.

Info

“Drengen & drag’en” af Caroline Damsgaard Christensen og Ida Rørholm Davidsen (Forlaget: Cobolt)

215 sider

Mange tegninger, men er ikke en tegneserie

Læs også: Hvad du bare skal nå på Bogforum 2023