Bør Copenhagen Pride aflyses?

Foto: Pilu Ottosen

Den 20. august vil glade LGBT’ere igen fylder gaderne fra Frederiksberg Rådhus Til Københavns Rådhus. Men er det forsvarligt efter massakren mod homo-natklubben Pulse i Orlando? Er det ikke bedre at aflyse Copenhagen Pride?

”Det kommer aldrig på tale at aflyse paraden i København. Når vi kommer tættere på selve arrangementet vil vi sammen med Københavns Politi vurdere sikkerheden nærmere,” svarer Copenhagen Prides kommunikationschef Thomas Rasmussen mandag til Jyllands-Postens spørgsmål.

Sidste år gik omkring 150.000 mennesker med i paraden, og Copenhagen Pride regner med fortsat vækst. Måske op mod 200.000 gæster den 20. august, hvor paraden traditionen tro udgår fra Frederiksberg Rådhus og ender foran Københavns Rådhus.

Den tragiske massakre i USA med mindst 50 dræbte har betydet et hastemøde i ledelsen af Copenhagen Pride mandag formiddag, men foreløbig vil arrangørerne ”se tiden an”, som kommunikationschefen siger.

”I sidste ende er det jo Københavns Politi, som vi har et godt og tæt samarbejde med, som afgør, om sikkerhedsforanstaltningerne skal øges til august. Vi føler os på forhånd ret trygge, fordi en parade af den størrelse i nogen grad beskytter sig selv. Så mange mennesker ude i det fri er ikke umiddelbart truet, vil være vores vurdering,” siger Thomas Rasmussen.

Da paraden for nogle år siden gik via Nørrebrogade og over Dronning Louises Bro, var der en enkelt episode med stenkast. Men siden har der ikke været sikkerhedsproblemer ved Copenhagen Pride.