SAMFUND

Din guide til weekendens Aalborg Pride

I weekenden er der igen Pride i Aalborg. I Esbjerg er der også Pride. Byens første.
Foto: Jacob Michel Gramkow.

Im coming out -Aalborg Pride er lige om hjørnet. Den 8. juli går det løs med The House of Secrets, brunch og spændende up-and-coming artister. 

Blader du i din Pride kalender kan du se, at det nu er Aalborg, der står for Pride-festen.

Pridedagen lørdag den 8. juli, er der både Pride i syd, hvor Esbjerg afholder byens allerførste, og  i nord, hvor Aalborg også er Pride klar. Som altid guider Out and About dig om de danske Prides. Her dykker vi ned i programmet for Aalborg, så du er vel opdateret inden dagen.

Kreativiteten er stor i forhold til at bakke op om byens Pride. Hvad med for eksempel en ægte regnbuetræstamme eller Pridens helt egen kunstplakat.
Foto: Pressebilleder.

Støttende optakt

Byen er klar og der har længe været varmet op på vidt forskellige måder. Blandt andet har byens biblioteket lavet særlig udstilling, og som et andet eksempel kan det lokale spisested og konditori KaffeFair nævnes. De har lavet særlige regnbuetræstammer, som de har solgt hele juni og fortsætter med frem til Pridens afholdelse. Med salget støtter de op og sender penge til foreningen bag Priden. Konditoriet er også et af de steder, hvor man kan købe årets kunstplakat skabt særligt til Aalborg Pride af Oliver Andersen.

Som optakt har der nemlig været et Open Call, hvor folk har kunne sende deres bud ind. Tre blev udvalgt og efter en Facebook afstemning, faldt valget på Olivers plakat. Æren er at levere dette års kunstneriske bidrag. Plakaten kan også købes i Karolinelunden, i informationen, samt Buens Bogcafés stand. Igen i år har der været afholdt DJ battle, hvor der er blevet kæmpet om at få lov til at spille på dagen. Jo, jo, Aalborg har sat kurven til at stige mod klimaks.

To dages hemmelighedsfuld drag-glamour

På torsdag d. 6. og fredag d. 7. juli kan du få skudt regnbueenergi direkte ind under huden, når hele 15 drags indtager scenen til et brag af et dragshow.

De fabulous up-and-coming drag artister tager dig på Det Hem’lige Teater med på en rejse, der er fyldt med glimmer i alle regnbuens farver i showet: The House of the Secrets.

Du kan opleve: Victoria Agina, Taylor Diamandis, Betty Cure, Lord Iris, Marcie Pann, Frank Pappa, Ziggy Princess, Ace Mercury, Samantha Sunrise, Lou Lollipop, Florry Damann, Kong Fetti, Daddy Dimitri, Misty Eye og naturligvis deres og Alborgs drag daddy Cecer, der står i spidsen for det hele og er showets koordinator.

Dørene åbner begge aftner kl. 20.00, showet starter kl. 20:30. Mere info og køb af billetter sker på teatrets hjemmeside.

Cecer står i spidsen for det stort anlagte dragshow: The House of Secrets.
Foto: Privat foto

Statement og hyggebrunch

Queer Café, Lev og Lad Leve, samt Buens Bogcafé inviterer til gratis Pride Brunch inden Aalborg Pride. Det sker på selve dagen og eventet finder sted på fra kl. 09.10. Formålet er ikke kun hygge, men arrangementet skal også minde folk om at pride-paraden ikke kun er en fest, men også er en politisk march.

Derfor vil der være mulighed for at male skilte og bannere med politiske budskaber til paraden. Lev og Lad Leve vil afholde en rettighedsquiz, Drag artisterne Lord Iris og Florry Damann fra Queer Café vil byder på en performance i Pridens navn. Derudover vil der være lidt mad og drikke samt ansigtsmaling og glimmer, så alle kan gøre sig klar sammen. Klokken 11.15 er der fælles afgang til paradestart.

Alle er velkomne. Dog opfordres man til at holde dresscoden i transflagets farver – Pink, hvid og lyseblå.

Gå med i lunden

Paraden starter i Kildeparken, hvor DJ’s allerede fra kl. 10.00. vil indhylle parken i den helt rette stemning.

Årets taler er foreningen Lev og Lad Leve og de går på kl. 11.50. Herefter sættes paraden i gang kl. 12.00.

Årets Priderute ser således ud.

Paraden forventes at ankomme til Karolinelund omkring kl. 14, hvor dagens program starter på scenen. Lunden danner den perfekte ramme for et varieret program, der nok skal få folk i den rette feststemning.

Rundt i Lunden finder du forskellige stande. Du kan blandt andet komme til debat i Queer Nords debattelt. Her vil der være paneldebatter under overskrifterne: ”Derfor bliver vi ved med at lave drag”,  ”Queerkroppe og sex”, ”LBGT + i generation- og klasseperspektiv”.

Dragking og queen, Faux Moe og Mariah Freefall, er dagens værter. De vil på høje stiletter og siker hånd føre dig igennem scenens mange programpunkter.

Der skal blandt andet hilses på deres dragkolleger, Taylor Diamandis, Cecer, Claire Couture, Mona Pink og Marcie Pann.

Festbandet Party Ekspressen er leveringsdygtige i alle klassikerne der sætter gang i bentøjet og syng-med-feelingen. De disker op med de helt rigtige hits, når stemningen lige skal en tak op.

Artists of tomorrow

Men du har også mulighed for at møde spændende up-and-coming og lokale kunstnere.

Artisten Hummerdreng kigger forbi. Han er en rapper og producer fra Aalborg. Lyden er inspireret af den amerikanske alternative hiphop scene, og en introspektiv vrede, der kun kan fanges i 808 basser og sample chops. Det skulle efter sigende være en kombination, der fjerner alle de filtre, der holder følelserne tilbage.

Du kan også stifte bekendtskab med Alga der laver dybfølt electropop i øjenhøjde. Med et råt nærvær inviteres lytteren ind i Algas verden som fordomsfrit og nysgerrigt udforsker vores skyggesider. Det sker med inspiration fra navne som CHINAH, FKA Twigs og Flume samt referencer fra UK Garage. Musikbladet GAFFA har kaldt Alga for “en af de mest spirende artister, du med fordel kan holde øje med”.

Lillestrid som du også kan opleve på dagen, ja, hun har en lidt alternativ måde at beskrive sig selv på. Nemlig som saltet i din sukkerskål og tennisbolden du ik’ så komme. Voksen-skældud med børne-mgp. Dagbog med motorsav. Juice med sved. Som et kram af lyd til alle, der kan genkende sit eget selv, i hendes musik. Som hun slutlig ser som et buldrende bevis på, at man godt kan række f*ckfingeren og holde i hånd på samme tid.

Det hele bliver krydret med en række DJ’S. Så der er altså rig mulighed for både at få af det velkendte, samt opdage helt nyt.

Aalborg Pride slutter af med stort afterparty på Studenterhuset Aalborg, samt på byens LGBT+ gå i byen sted QBAR.

Hummerdreng spiller i Karolinelunden. Senest har han blandt andet spillet i Musikkens Bus under SPOT festivalen i Aarhus.
Foto: Pressebillede.

Mere om Aalborg Pride finder du her.Læs også: Ny radiokanal spiller hits fra LGBT+ miljøet