Det amerikanske LGBT-miljø trodser terror

Gadefesten ‘Back Bay Block Party’ i forbindelse med Boston Pride søndag den 12. juni 2016. Blot få timer efter terrorangrebet på homo-natklubben Pulse i Orlando festede tusinder i Bostons gader. Det amerikanske LGBT-miljø lader sig ikke undertrykke.
Foto: Thomas R. Kristensen

Præsident Barack Obama har beordret alle offentlige bygninger i USA til at flage på halv frem til torsdag. Imens fortsætter Pride-sæsonen med prides og events i hele USA. 150.000 marcherede søndag i Los Angeles. Out & Abouts redaktør Thomas R. Kristensen deltager i Boston Pride.

”Et angreb på en amerikaner, uanset etnicitet, religion eller seksuel observans, er et angreb på os alle.”

Det sagde præsident Obama søndag til det amerikanske folk.

I et stort antal byer, fra millionbyer som New York, Chicago og San Diego til småbyer som Rehoboth Beach i delstaten Delaware, er der planlagt vågenætter for dødsofrene og de sårede.

Samtidig har talsmænd for LGBT-grupper svoret, at de trods massakren vil gennemføre planlagte parader og festligheder. Den amerikanske Pride-sæson kulminerer nemlig i disse dage.

Out & Abouts redaktør Thomas R. Kristensen er i Boston for at dække Boston Pride. Søndag efter terrorangrebet deltog han i en stor fest og parade, og skriver på Facebook:

”One homophobic terrorist in Florida is not going to stop Boston from celebrating Pride”, a Pride volunteer told me. Fear or hate is not the right way to react on terrorism.

150.000 til pride i Los Angeles

Blot få timer efter massakren i Orlando gik omkring 150.000 mennesker i et pride-optog gennem Los Angeles’ gader i trods og i sorg.

Op til paraden blev en mand anholdt med adskillige våben, ammunition og mulige sprængstoffer ikke langt fra området. Manden skulle ikke have forbindelse til gerningsmanden i Orlando, og motivet til at køre rundt med de mange våben kendes ikke.

”Vi vil ikke forholde os tavst, og vi vil ikke holde os tilbage, uanset hvilken slags aggression vi bliver udsat for,” siger 28-årige Marpa Franzoni, der har taget del i paraden.

”Jeg er i chok. Det er mere vigtigt end nogensinde at gøre os synlige og støtte vores fællesskab,” lyder det videre.

Myndighederne overvejede at aflyse paraden i Los Angeles, men besluttede at gennemføre arrangementet med et skærpet sikkerhedsniveau.

Også Los Angeles-borgmester Eric Garcetti var at finde blandt de tusindvis af mennesker. Han bar et regnbueflag og et skilt med teksten “We love Orlando”.

”Vi er her for at marchere, for at fejre og for at sørge,” siger borgmesteren.

Ifølge nyhedsbureauet AFP havde mange folk overvejet at droppe at dukke op til priden i Los Angeles oven på angrebet. Men de mente, at det ville virke som et stærkere svar, hvis de mødte op.

”I dag er vi sønderknuste over, at så mange af vores brødre, søstre og venner har mistet livet i dette tragiske angreb. Vi må fortsætte med at vise vores stolthed. Ikke bare i dag, men hver dag”, lyder det i en meddelelse fra arrangørerne af Los Angeles-paraden.

I blandt andet Detroit og Dallas siger politiet, at sikkerheden vil blive øget ved arrangementer for bøsser og lesbiske og ved natklubber, som frekventeres af mange homoseksuelle.