SAMFUND

Dem skal vi slå i årets Eurovision semifinale

Hvem, der skal synge Danmark i årets Eurovisionfinale afgøres først den 5. marts. Sidste år blev semifinalen endestation for det danske bidrag fra duoen Fyr & Flamme.
Foto: Agnete Sclichtkrull

For første gang i mange år er Danmark i den første semifinale ved årets store Eurovisionbrag i italienske Torino til maj. Her er der ti finalebilletter på højkant.

Hvem der skal repræsentere Danmark ved årets Eurovision afgøres først den 5. marts når det Danske Melodi Grand Prix atter en gang afholdes i Herning. Her konkurrerer otte sange om billetten til Torino, hvor årets Eurovisionfinale afholdes den 14. maj. Hvilke kunstnere, der er med i den danske finale afsløres først den 10. februar.

Afgjort er det dog allerede at Danmark er at finde i den første semifinale den 10. maj. Her skal vi på scenen i den anden halvdel sammen med Island og Norge. Begge lande plejer at give det danske bidrag gode point.

Vi skal helt tilbage til 2018 hvor den danske viking Rasmussen hentede den seneste danske top ti placering. Sidste år formåede Fyr & Flamme ikke at indløse en finalebillet med den første sang på dansk i mange år. De endte nemlig på en utaknemmelig 11. plads i deres semifinale.

Første semi-finale den 10. maj:

Albanien, Bulgarien, Letland, Litauen, Moldova, Holland, Slovenien, Schweiz, Ukraine, Østrig, Kroatien, Danmark, Grækenland, Island, Norge, Rusland, Portugal og Armenien.

Anden semi-finale den 12. maj:

Australien, Azerbaijan, Cypern, Finland, Georgien, Israel, Malta, San Marino, Serbien, Belgien, Tjekkiet, Estland, Irland, Montenegro, Nord Makedonien, Polen, Rumænien og Sverige.

Læs også: Kinky Boots, Lola, og Silas Holst, sætter fokus på retten til at være præcis den, man er