KULTUR

Dansk designer støtter LGBT-personer på flugt

Tasken designet af Peter Jensen til støtte for LBGT Asylum.
Foto: LGBT Asylum

“Ingen burde være tvunget til at leve i skjul. Slet ikke i Danmark”, siger Peter Jensen, som har designet en t-shirt og en taske i samarbejde med LGBT Asylum.

“Det er første gang, jeg støtter en hjælpeorganisation, men den her sag er så vigtig, at jeg gerne vil være med til at sætte fokus på den. Vi har en situation, hvor LGBT-personer flygter for at kunne være sig selv, men når de kommer til Danmark, skal de bo side om side med mennesker fra samme land, som de er flygtet fra. Det tvinger dem til at leve i skjul”, siger Peter Jensen.

Peter Jensens design til t-shirten er inspireret af, hvordan situationen burde være, og tasken viser, hvordan situationen er for mange LGBT-personer på danske asylcentre.

Paradoks med afgørende betydning

Det har stor betydning for asylansøgernes sager, at de kan være åbne om deres LGBT-identitet, når de kommer til Danmark, fordi Udlændingestyrelsen kræver tydelighed.
 “Mange LGBT-personer får afslag af myndighederne, fordi de ikke tror på, at personen for eksempel er homoseksuel. De kræver mere tydelighed. Men det er paradoksalt, at man på den ene side kræver mere åbenhed, og på den anden side ikke sørger for boligforhold, der gør det muligt”, siger Mads Ted Drud-Jensen, talsperson i LGBT Asylum.

“Vi har at gøre med en særligt udsat gruppe, der risikerer at blive udsat for chikane og vold i de danske asylcentre. Vi så gerne, at Udlændingestyrelsen ændrer den nuværende procedure for indkvartering og begynder at samle LGBT-asylansøgerne i centre, hvor personalet er rustet til at håndtere deres situation”, slutter Mads Ted Drud-Jensen.

T-shirt og taske forhandles ved Henrik Vibskov Boutique og på PrideSquare under Copenhagen Pride fra den 15. til den 19. august. Overskuddet går ubeskåret til LGBT Asylum.