KULTUR

Danni er klar til Mr Gay Europe

Danni Sigen, Danmarks repræsentant ved Mr. Gay Europe 2016.

Danni Sigen er Mrgay.dk, og han er ved at gøre de sidste forberedelser til den store afslutning på Mr. Gay Europe-konkurrencen. Lær Danni bedre at kende i dette interview, og hør hvorfor han har tilmeldt sig Mr. Gay Europe-konkurrencen.

– Hvordan har du det med at være Danmarks repræsentant til Mr. Gay Europe?

”Jeg er rigtig spændt på det, for jeg tror, det bliver en fantastisk oplevelse, og så er jeg stolt af at være den første ’plus size’, der er blevet valgt til at deltage.”

– Hvorfor tror du, de har valgt en plus size, som du selv kalder det?

”De har ændret konkurrencen i år, og fjernet talentkonkurrencen og badetøjskonkurrencen. I stedet fokuserer de på en debat om ligestilling og homoseksuelles rettigheder.

Så blev der også plads til sådan en som mig, som muligvis ikke har vaskebræt, men som til gengæld går virkelig meget op i lige rettigheder for alle.”

– Er du glad for at badetøjsrunden er afskaffet?

”Ja, det må jeg indrømme. Jeg tilmeldte mig før jeg vidste det, men blev alligevel lettet, da jeg fandt ud af, jeg slap for det.

Jeg er plus size nu men for bare et halvt år siden, var jeg decideret fed. Jeg har blandt andet tabt 22,5 centimeter i livvidden, så der var altså lidt at tage af.
Selvom jeg er stolt af mit træningsresultat, synes jeg måske stadig bare ikke, jeg er klar til at rende rundt i badetøj sammen med ti mænd, der højst sandsynligt er meget veltrænede.

– Hvad tænker du om homoseksuelles rettigheder?

”Jeg ønsker ikke særrettigheder for homoseksuelle. Bare de samme rettigheder som heteroseksuelle.

For nylig skrev jeg et blogindlæg om bloddonation. Det kan ikke være rigtigt at man per automatik får livsvarig karantæne, hvis man har haft den mindste smule seksuelt samvær med en mand. Så jeg synes for eksempel at homoseksuelle også skal have lov til at donere blod.”

– Synes du homoseksuelle er undertrykte i Danmark?

“Der er jo deltagere med i denne konkurrence, som kommer fra lande, hvor det er meget værre at være homoseksuel, og hvor det kan være decideret farligt.

Der har vi det trods alt bedre i Danmark, og Danmark har også været foregangsland på mange punkter, for eksempel i forhold til registreret partnerskab og homovielser, men jeg synes stadig, vi kunne være bedre.

Det er ikke godt nok, før vi alle har de samme rettigheder.”

– Hvorfor synes du, at du skal vinde?

“Jeg synes selv, jeg er en god rollemodel. Jeg har opbygget en forretning og et brand fra bunden. Jeg har stor succes i mit fag, selvom jeg som så mange andre homoseksuelle, er vokset op med mobning i en verden, der måske ikke helt forstod mig.

Jeg vil gerne vise andre unge, at man skal turde stå ved sig selv og være stolt af den, man er. Og man behøver ikke have et vaskebræt. Bare man er sund og føler sig godt tilpas.”

Danni Sigen og de øvrige deltagere i Mr. Gay Europe mødes fredag i Stokholm, hvor de deltager i Stockholm Pride.